Μαριάννα Ευστρατίου : Χρόνια πολλά από το INFE Greece

Μαριάννα Ευστρατίου : Χρόνια πολλά από το INFE Greece

Η Μαριάννα Ευστρατίου, η δύο φορές εκπρόσωπος της χώρας μας στον μουσικό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον έχει σήμερα γενέθλια!
Tην έχουμε θαυμάσει σε πολλές μουσικές δημιουργίες και  ζωντανές εμφανίσεις της όλα αυτά τα χρόνια. Η ίδια μας τίμησε με την παρουσία της στην μεγάλη μας εκδήλωση το 2012 για τα 25χρονα του Ελληνικού Σωματείου Φίλων της Γιουροβίζιον – INFE Greece, μαζί με δεκάδες άλλους εκπροσώπους της χώρας μας από το παρελθόν.

Ξεχώρισε στην πορεία των ετών με τις προσεγμένες δουλειές που έκανε αλλά και με σημαντικές συνεργασίες  στο βιογραφικό της-όπως το 1982 με τη Πορνογραφία του Μάνου Χατζιδάκι -ενώ έως και σήμερα ακολουθεί μια διακριτική αλλά και σεμνή πορεία στο χώρο. Αξέχαστη παραμένει, στην αρχή της καριέρας της, η συνεργασία της με τον Κώστα Μπίγαλη και η δημιουργία του συγκροτήματος Big Alice με την επιτυχία τους ‘I miss you’.  Δεν πέρασαν παρά  λίγα χρόνια για να έρθει να ταρακουνήσει τον χώρο της μουσικής μια νέα επιτυχία της, το Talk about love (Χαριτοδιπλωμένος-Δερτιλής)που πέρασε τα ελληνικά σύνορα και έγινε μεγάλη ραδιοφωνική και χορευτική επιτυχία των 80’ς.

Φέτος ήταν στην επιτροπή για την ανάδειξη της Ελληνικής συμμετοχής στην 60η Eurovision.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

Το 1987  είναι η χρονιά για τους  πολλά υποσχόμενους Θάνο Καλλίρη και Βασίλη Δερτίλή ή αλλιώς BANG. Η Μαριάννα βοηθά την εκπροσώπηση της χώρας  με την συμμετοχή της στα φωνητικά του ΄πιασάρικου΄τότε τραγουδιού μας STOP και η Ελλάδα να καταλαμβάνει την 10η θέση του διαγωνισμού.

Το 1989 η Μαριάννα Ευστρατίου κατάφερε από έναν τελικό που συμμετείχαν μεγάλα ονόματα Άννα Βίσση-Μιχάλης Ρακιντζής-Δάκης-Μαντώ κλπ να στείλει ΄Το δικό της αστέρι΄ για να μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό. Με ένα video που μύριζε Ελλάδα και με μια απαστράπτουσα εμφάνιση επί σκηνής στη Λωζάνη έφερε την 9η θέση για την χώρα μας ενώ αξιοσημείωτο είναι το 12αρι της διοργανώτριας χώρας, Ελβετία.
Η ίδια τότε θέλοντας να αποτυπώσει και τις δυσκολίες της συμμετοχης δήλωσε : «Όλα τα πλήρωσα μόνη μου». Δεν υπήρχε ελληνική βραδιά, αλλά μια μαγνητοσκοπημένη εκπομπή στην τότε ΕΡΤ, ενώ επί σκηνής ο μόνος μουσικός ήταν ο Φίλιππος Τσεμπερούλης, που δεν πληρώθηκε ποτέ».

Το 1996 θα εκπροσωπήσει και πάλι την Ελλάδα για να διατυμπανίσει στους Ευρωπαίους από το παγωμένο Όσλο ότι  “Εμείς φοράμε το χειμώνα ανοιξιάτικά”(Μπίγαλης-Τριγώνη). Μια επίσης όμορφη επί σκηνής Μαριάννα να λάμπει και οι ελληνικοί  μουσικοί ρυθμοί της συμμετοχης μας,  έδωσαν την 14η θέση στην χώρα. Η ίδια θυμάται: «Έχοντας την εμπειρία του 89, είχα κάνει φοβερή προετοιμασία. Υπήρξαν όμως διάφορα απροσδόκητα. Ενώ είχαμε προετοιμάσει κινήσεις και χορευτικά για μια σκηνή 22 μέτρων, ξαφνικά στην πρώτη μας πρόβα μας έβαλαν σε μια σκηνή 5 μέτρων. Την ορχήστρα δεν την είδα ποτέ. Η ηχητική κάλυψη του τραγουδιστή επί σκηνής δεν ήταν καλή και η τοποθέτησή μας ως χώρα κακή. Προσπάθησα να τα αλλάξω, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούσα».


Κα Μαριάννα Ευστρατίου ή αλλιώς Μαριάννα μας, τα μέλη του Greek Eurovision Fanclub – INFE Greece σας ευχαριστούμε για τις συγκινήσεις που μας χαρίσατε με τις συμμετοχές σας στη Eurovision και τις μουσικές σας διαδρομές.
Χρόνια πολλά και καλά!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.