Μάλτα 2017: Ακούστε τα 16 υποψήφια τραγούδια του MESC

Μάλτα 2017: Ακούστε τα 16 υποψήφια τραγούδια του MESC

Η 11μελή κριτική επιτροπή της μαλτέζικης δημόσιας τηλεόρασης ανακοίνωσε όπως σας είχαμε ενημερώσει χθες τα ονόματα των 16 φιναλίστ του εθνικού τους τελικού MESC, για τον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Στις 18 Φεβρουαρίου πλέον θα αναμετρηθούν και ο νικητής σύμφωνα με την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού μόνο, θα εκπροσωπήσει το νησί των ιπποτών στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Με δύο σημαντικές αλλαγές θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός της Μάλτα για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Πρώτη και βασική αλλαγή είναι ότι ο νικητής θα αναδειχθεί μόνο από το τηλεοπτικό κοινό, χωρίς την παρουσία κριτικής επιτροπής. Τα τελευταία χρόνια στους τελικούς της Μάλτας το τηλεοπτικό κοινό είχε μόνο το 1/6 της τελικής ετυμηγορίας, καθώς τα 5 μέλη της κριτικής επιτροπής είχαν τον αποφασιστικότερο λόγο στο αποτέλεσμα. Δεύτερη σημαντική αλλαγή είναι ότι μετά από πολλά χρόνια καταργείται ο ημιτελικός και θα έχουμε μία μόνο βραδιά, προκειμένω να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κοινού και να είναι υψηλό το επίπεδο των διαγωνιζόμενων τραγουδιών.

Σήμερα και μέσα από το κεντρικό της δελτίο ειδήσεων η δημόσια τηλεόραση της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα τους 16 καλλιτέχνες και τα τραγούδια με τα οποία θα διεκδικήσουν τη νίκη στο MESC 2017. Να σας υπενθυμίσουμε ότι η νίκη στο MESC εξασφαλίζει μόνο τον καλλιτέχνη και όχι απαραιτήτως και το τραγούδι με το οποίο η μικρή χώρα της Μεσογείου θα ταξιδέψει το Μάιο στην Ουκρανία. Ο καλλιτέχνης που θα κερδίσει, πάντα σε συνεργασία με τη μαλτέζικη δημόσια τηλεόραση μπορεί να αλλάξει το τραγούδι με το οποίο κέρδισε, εφόσον θεωρηθεί ότι ένα άλλο τραγούδι μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στο διαγωνισμό της Eurovision. Κάτι αντίστοιχο έπραξε και φέτος η Ira Losco που ενώ κέρδισε το MESC 2016 με το Chameleon στη συνέχεια προτίμησε να διαγωνιστεί στη Στοκχόλμη με το Walk On Water.

Ο τελικός του MESC 2017 θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου πιθανότατα στο MCC (Mediterranean Conference Centre) εκεί δηλαδή που διεξήχθη και πριν λίγους μήνες και η Junior Eurovision 2016.

Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες του MESC 2016:

Για να ακούσετε το τραγούδι κάντε κλικ στον τίτλο του στην παρακάτω λίστα.

Ανάμεσα στους υποψηφίους συναντάμε τον Richard Edwards που το 2014 ήταν ο lead singer του συγκροτήματος Firelight που εκπροσώπησαν τη Μάλτα στην Κοπενχάγη με το τραγούδι Coming Home.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε την Ira Losco να ερμηνεύει το νικητήριο τραγούδι του MESC 2016 Chameleon:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.