Μάλτα: Εκτός X-Factor τα δύο εναπομείναντα γκρουπ Xtreme και 4th Line στο 2ο live show.

Μάλτα: Εκτός X-Factor τα δύο εναπομείναντα γκρουπ Xtreme και 4th Line στο 2ο live show.

Tο X Factor Malta ήρθε να διαδεχτεί σαν διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Eurovision το Malta Eurovision Song Contest (MESC). Σήμερα η διαδικασία αυτή έφτασε στο δεύτερο live show όπου 10 καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν για να περάσουν στο live show της επόμενης βδομάδας.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μετά το bootcamp o κάθε κριτής ανέλαβε και μία ομάδα , από τα μέλη της οποίας 6 μόνο θα κερδίσουν μια θέση στο chair challenge και θα περάσουν στην φάση των judges’ houses. Τις προηγούμενες βδομάδες είχαν προβληθεί  οι “chair challenge” δοκιμασίες για την ομάδα των κοριτσιών και αγοριώντων άνω των 25 (Overs) και των γκρουπ κατά την οποία επιλέχθηκαν οι 6 από κάθε ομάδα που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση των Judges’ Houses. Στην φάση των Judges’ Houses οι 6 καλλιτέχνες από κάθε ομάδα επισκέφθηκαν το σπίτι του κριτή-μέντορα τους και με μια τελευταία ερμηνεία μπροστά στον ίδιο και κάποιο σημαντικό όνομα της μουσικής βιομηχανίας, διεκδίκησαν μία από τις τρεις θέσεις σε κάθε κατηγορία που οδηγούσαν στα live shows.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤOY 2ου LIVE SHOW

Ένα σύνολο από 10 καλλιτέχνες έφτασαν στο 2ο live show για να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στην 3η βδομάδα των live shows, μετά τον αποκλεισμό την προηγούμενη βδομάδα των Kayati και Franklin Calleja . Οι καλλιτέχνες που διαγωνίστηκαν το βράδυ που μας πέρασε ήταν:

Τα ΚορίτσιαKelsey Bellante, Michela Pace, Nicole Frendo

Τα ΑγόριαLuke Chappell, Norbert Bondin, Owen Leuellen

Οι Overs (25+)Ben Purplle, Petra

Τα Γκρουπ4th Line , Xtreme

ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥ 2ου LIVE SHOW

Οι δέκα φιναλίστ είχαν να επιλέξουν απόψε ένα τραγούδι που ταίριαζε στο θέμα: throwback σε θρυλικά τραγούδια σε όλα τα είδη μουσικής. Κατά την διάρκεια του σόου είδαμε τις ακόλουθες 10 ερμηνείες που ανέβασαν το επίπεδο αρκετά ψηλά:

Xtreme –  “They Don’t Care About Us” (Michael Jackson)

Kelsey Bellante – “Could You Be Loved” (Bob Marley)

Owen Leuellen – “Boom! Shake The Room” (DJ Jazzy Jeff & Fresh Prince)

Ben Purplle – “Yesterday” (Beatles)

4th Line – “It’s Raining Men” (The Weather Girls)

Petra – “I Just Wanna Make Love To You” (Etta James)

Luke Chappell – “Hey There Delilah” ( Plain White T)

Nicole Frendo – “Purple Rain” (Prince)

Norbert – “Wild Boys” (Duran Duran)

Michela Pace – “The Power of Love” (Frankie Goes to Hollywood)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Οι ερμηνείες οι οποίες απέσπασαν την καλύτερη κριτική εκ μέρους των τεσσάρων κριτών (Howard Keith Debono, Ray Mercieca, Alexandra Alden, Ira Losco) ήταν αυτές των Nicole Frendo , Petra, Owen Leuellen και Michela Pace.

Μετά την ολοκλήρωση των ερμηνειών, ο καλλιτέχνης με τις λιγότερες ψήφους αποχώρησε απευθείας από το σόου ενώ οι επόμενοι δύο με τις λιγότερες ψήφους μονομάχησαν με μια τελευταία ερμηνεία για να αποφασίσουν οι κριτές τελικά ποιον δεύτερο καλλιτέχνη θα στείλουν σπίτι.

Η ψηφοφορία του κόσμου έθεσε απευθείας εκτός διαγωνισμού το γκρουπ Xtreme καθώς έλαβε τις λιγότερες ψήφους απ’όλους τους συμμετέχοντες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κείμενο

Στην συνέχεια o Ben Purplle από την ομάδα των Overs και το γκρουπ 4th line, όντας οι επόμενοι δύο με τις λιγότερες ψήφους, μονομάχησαν ερμηνεύοντας το ‘Iris’ και το ‘Queen of the Night της Whitney Houston αντίστοιχα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο

Η ψηφοφορία που διεξήχθη ανάμεσα στους κριτές για το ποιος από τους δύο θα αποχωρήσει κατέληξε σε ισοπαλία 2-2 , δίνοντας τον τελικό λόγο στο κοινό το οποίο είχε δώσει λιγότερες ψήφους στο γκρουπ 4th line το οποίο και αποχώρησε από τον διαγωνισμό, αφήνοντας το σόου δίχως κανένα γκρουπ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο

Συνεπώς το γκρουπ Xtreme και 4th line αποκλείστηκαν από την συνέχεια του σόου, το οποίο συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή με το 3ο live show. To σίγουρο λοιπόν είναι ότι ο επόμενο εκπρόσωπος της Μάλτας δεν θα είναι κάποιο συγκρότημα. Ποιος ξεχώρισε κατά την γνώμη σας σ’αυτό το δεύτερο σόου;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.