Μάλτα: Αυτοί είναι οι 4 φιναλίστ του X-Factor

Μάλτα: Αυτοί είναι οι 4 φιναλίστ του X-Factor

Tο X Factor Malta ήρθε να διαδεχτεί σαν διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Eurovision το Malta Eurovision Song Contest (MESC). Σήμερα η διαδικασία αυτή έφτασε στο τρίτο live show, ουσιαστικά ημιτελικός γύρος, όπου 8 καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν για να περάσουν στον τελικό της επόμενης βδομάδας.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μετά το bootcamp o κάθε κριτής ανέλαβε και μία ομάδα , από τα μέλη της οποίας 6 μόνο  κέρδισαν μια θέση στο chair challenge και πέρασαν στην φάση των judges’ houses. Τις προηγούμενες βδομάδες είχαν προβληθεί  οι “chair challenge” δοκιμασίες για την ομάδα των κοριτσιών και αγοριώντων άνω των 25 (Overs) και των γκρουπ κατά την οποία επιλέχθηκαν οι 6 από κάθε ομάδα που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση των Judges’ Houses. Στην φάση των Judges’ Houses οι 6 καλλιτέχνες από κάθε ομάδα επισκέφθηκαν το σπίτι του κριτή-μέντορα τους και με μια τελευταία ερμηνεία μπροστά στον ίδιο και κάποιο σημαντικό όνομα της μουσικής βιομηχανίας, διεκδίκησαν μία από τις τρεις θέσεις σε κάθε κατηγορία που οδηγούσαν στα live shows.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤOY 3ου LIVE SHOW

Ένα σύνολο από 8 καλλιτέχνες έφτασαν στο 3ο live show για να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό του show, μετά τον αποκλεισμό την προηγούμενη βδομάδα των Kayati και Franklin Calleja  και τον αποκλεισμό των γκρουπ 4th Line και Xtreme στο 2ο live σόου. Οι καλλιτέχνες που διαγωνίστηκαν απόψε το βράδυ ήταν:

Τα ΚορίτσιαKelsey Bellante, Michela Pace, Nicole Frendo

Τα ΑγόριαLuke Chappell, Norbert Bondin, Owen Leuellen

Οι Overs (25+)Ben Purplle, Petra

Τα Γκρουπ: –

ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥ 3ου LIVE SHOW

Οι οχτώ φιναλίστ είχαν να επιλέξουν απόψε ένα τραγούδι που ταίριαζε στο θέμα: τραγούδια από τον κινηματογράφο. Κατά την διάρκεια του σόου είδαμε τις ακόλουθες 8 ερμηνείες:

Owen Leuellen – Gangsta’s Paradise (Coolio)

Ben Purplle – Preety Woman (Roy Orbison)

Nicole Frendo – Skyfall (Adele)

Norbert Never Enough (Loren Allred)

Michela Pace – I don’t wanna miss a thing (Aerosmith)

Luke Chappell – Heathens (Twenty One pilots)

Kelsey BellantePray for me (Kendrick Lamar)

Petra – We Don’t Need Another Hero (Tina Turner)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Οι ερμηνείες οι οποίες απέσπασαν την καλύτερη κριτική εκ μέρους των τεσσάρων κριτών (Howard Keith Debono, Ray Mercieca, Alexandra Alden, Ira Losco) ήταν αυτές των Nicole Frendo , Petra, Owen Leuellen και Michela Pace.

Σήμερα όμως είχαμε δύο γύρους αποχωρήσεων καθώς μετά την ολοκλήρωση των ερμηνειών, οι δύο καλλιτέχνες με τις λιγότερες ψήφους αποχώρησαν απευθείας από το σόου ενώ ακολούθησε ακόμα ένα σύντομο γύρος ψηφοφορίας για τους εναπομείναντες έξι για να αποχωρήσουν δύο ακόμα.

Η ψηφοφορία του κόσμου στην πρώτη φάση έθεσε απευθείας εκτός διαγωνισμού τους  Ben Purplle και Kelsey Bellante καθώς έλαβε τις λιγότερες ψήφους απ’όλους τους συμμετέχοντες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Στην συνέχεια ακολούθησε νέος γύρος τηλεψηφοφορίας για τους έξι εναπομείναντες. το αποτέλεσμα του οποίου έθεσε εκτός τελικού τον Norbert και μετά από μονομαχία με τον Owen Leuellen, εκτός βρέθηκε και ο νεαρός Luke Chappell. Οι κριτές είχαν έρθει σε ισοπαλία μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μιλήσει το televoting που έθεσε τον Luke εκτός.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, λωρίδες και κείμενο Î— εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κείμενο

Συνεπώς οι 4 φιναλίστ του μεγάλου τελικού που θα διεκδικήσουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν την Μάλτα στο Τελ Αβίβ είναι οι: Owen Leuellen, Nicole Frendo, Michela Pace και Petra. Την επόμενη βδομάδα 26/1 θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.