Λιθουανία: Ο Ημιτελικός

Λιθουανία: Ο Ημιτελικός

H εθνική επιλογή της Λιθουανίας, Eurovizija 2016, μετά από μια διαδικασία “Μπέν-Χουρ” με οκτώ σώου, έφτασε επιτέλους στον ημιτελικό. Παρουσιαστές της βραδιάς, που στήθηκε στα στούντιο της Λιθουανικής τηλεόρασης, LRT TV, ήταν οι Andrius Rožickas και Gerūta Griniūtė. Από τους 8 καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος, μόνο οι 6 περνούν στον μεγάλο τελικό της επόμενης εβδομάδας, βάσει κριτικής επιτροπής, η οποία έκανε σχόλια μετά από κάθε εμφάνιση, αλλά και ψηφοφορίας κοινού.

Οι 8 αποψινές συμμετοχές ήταν:

Aistė Pilvelytė – You Bet
Catrinah – Be Free
Donny Montell – I’ve Been Waiting for This Night 
Erica Jennings – Leading Me Home  
Ieva Zasimauskaitė – Life (Not That Beautiful)
Ruslanas Kirilkinas – In My World 
Rūta Ščiogolevaitė – United 
Valdas Lacko – Stay Tonight

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η Erica Jennings (μέλος των Skamp-LIT 01), o Donny Montell (LIT 12), καθώς και οι “βετεράνες Aistė Pilvelytė με οκτώ και Rūta Ščiogolevaitė-Damijonaitienė με έξι συμμετοχές σε Λιθουανικούς τελικούς!

Την επιτροπή αποτελούσαν οι: Darius Užkuraitis (Διευθυντής του καναλιού LRT), Nomeda Kazlaus (τραγουδίστρια όπερας), Ramūnas Zilnys (κριτικός μουσικής) και Tomas Sinickis (μουσικός, τραγουδιστής, συνθέτης). Υπήρχε και διεθνής επιτροπή, η οποία απλώς έκρινε τα τραγούδια, δίχως να ψηφίσει.

Αποκλείστηκαν η Catrinah και ο Valdas Lacko. Ο τελικός θα γίνει στις 12 του μηνός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.