Λιθουανία: Με εθνικό τελικό το 2021 – Ανοιχτή πρόσκληση για τους The Roop στο τελικό

Λιθουανία: Με εθνικό τελικό το 2021 – Ανοιχτή πρόσκληση για τους The Roop στο τελικό

Σήμερα o ραδιοτηλεοπτικος φορέας LRT της Λιθουανίας αποφάσισε ότι θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της  για Eurovision 2021 μέσω της εθνικής επιλογής της χωράς και θα δώσουν μια απευθείας θέση στο συγκρότημα The Roop στον εθνικό τελικό. Οι κανονισμοί των shows θα παραμείνουν ίδιοι με την περσινή χρονιά.

Τι δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της LRT Gytis Oganauskas:

Είμαστε όλοι λυπημένοι από αυτή την κατάσταση – το τραγούδι On Fire θεωρήθηκε ένας από τα φαβορί για να κερδίσει τον διαγωνισμό. Έχει λάβει πολλή συμπάθεια τόσο στη Λιθουανία όσο και στο εξωτερικό, αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να το δούμε στη μεγάλη σκηνή της Eurovision λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Η Eurovision είναι πρωταρχικά ένας διαγωνισμός τραγουδιού, ο οποίος κερδίζει τη δημοτικότητα κάθε χρόνο στη Λιθουανία, τονώνοντας τη δημιουργία νέων τραγουδιών και παραστάσεων, προσελκύοντας έτσι πολλούς μουσικούς παραγωγούς και καλλιτέχνες. Ψάξαμε μια λύση για να μην τους στερήσουμε αυτή την ευκαιρία στους The Roop. Ως αποτέλεσμα, πήραμε μια κάπως μη τυποποιημένη απόφαση – θα προετοιμαστεί για μια νέα εθνική επιλογή και οι The Roop θα διαγωνιστούν στο τελικό. Εκτιμούμε και ευχαριστούμε θερμά τους The Roop για τη λήψη υπεύθυνης προσέγγισης για την προετοιμασία για το φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Καταλαβαίνουμε ότι η ομάδα έχει ήδη επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα σε αυτό, γι ‘αυτό και αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τα κεφάλαια ψηφοφορίας που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εθνικής επιλογής του τρέχοντος έτους στους The Roop – συνολικά σχεδόν 20,3 χιλιάδες ευρώ.

Τι δήλωσε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος The Roop, Vaidotas Valiukevičius:

Ως μέλη του συγκροτήματος The Roop γνωρίζουμε τη θέση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα LRT. Καταλαβαίνουμε ότι βρέθηκε μια άλλη λύση που θα ταίριαζε καλύτερα στο LRT και την ομάδα.  Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα συμμετάσχουμε στον εθνικό τελικό. Πέρασε μόνο ενάμιση μήνας από τη νίκη του τραγουδιού μας “On Fire”. Ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα. Πάρα πολύ γρήγορα. Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά και θα λάβουμε μια απόφαση πολύ αργότερα.

Πηγή: LRT

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.