Λιθουανία: Με αποκλεισμό από τον εθνικό τελικό κινδυνεύει ο Jurijus

Λιθουανία: Με αποκλεισμό από τον εθνικό τελικό κινδυνεύει ο Jurijus

Το κρατικό κανάλι της Λιθουανίας, LRT έχει επιβεβαιώσει ότι ο Jurijus κινδυνεύει να αποκλειστεί από τον εθνικό τελικό του Σαββάτου, ο οποίος θα καθορίσει τον εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision 2019.

Η ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ

O λιθουανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, εξετάζει καταγγελίες οι οποίες φέρουν την συμμετοχή του Jurijus με τίτλο “Run With Lions” να έχει κυκλοφορήσει πριν το επιτρεπόμενο όριο της 1ης Σεπετεμβρίου 2018. Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα το τραγούδι του καλλιτέχνη ήταν διαθέσιμο στο διαδίκτυο ήδη πέρυσι την άνοιξη και είχε αφαιρεθεί μόλις πρόσφατα μόλις οι φαν το ήδη είχαν ανακαλύψει στο δίκτυο. Ο παραγωγός του τραγουδιού χαρακτήρισε την κατάσταση γελοία και ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το τραγούδι πριν την 1η Σεπτεμβρίου του 2018.

Ο αρχηγός αποστολής της Λιθουανίας έχει επιβεβαιώσει ότι είναι ενήμερος για την κατάσταση και ότι διεξάγουν έρευνα για το θέμα.Tο ζήτημα έχει αναφερθεί και στην EBU, η οποία θα κρίνει αν υπάρχει παράβαση των κανόνων. Στην περίπτωση που η EBU δεν εκδώσει απόφαση μέχρι το Σάββατο είναι δυνατόν ο καλλιτέχνης να αποκλειστεί και μετά τον τελικό ακόμα κι αν ανακηρυχθεί νικητής. Στην περίπτωση αυτή το κρατικό κανάλι θα τον αντικαταστήσει με τον δεύτερο του εθνικού τελικού.

Πηγή: LRT

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.