Λευκορωσία: Μέχρι το 2024 ο αποκλεισμός της BTRC από την EBU

Λευκορωσία: Μέχρι το 2024 ο αποκλεισμός της BTRC από την EBU

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, η ΕΒU αποφάσισε την 1η Ιουλίου τον αποκλεισμό της δημόσιας τηλεόρασης της Λευκορωσίας, BTRC, από όλες τις υπηρεσίες της συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της χώρας στους μουσικούς διαγωνισμούς της Eurovision. Κάτι που σημαίνει πως η χώρα δεν θα έχει την δυνατότητα να λάβει στην Eurovision 2022 στην Ιταλία καθώς επίσης και στην Junior Eurovision 2021 που θα πραγματοποιηθεί την Δεκέμβριο στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του γενικού διευθυντή της BTRC, Ivan Eismont στην σελίδα  SB.by, ο αποκλεισμός της Λευκορωσίας ισχύει για 3 χρόνια ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου του 2021. Κάτι που σημαίνει πως η BTRC δεν θα επιστρέψει νωρίτερα στην ΕΒU από την 1η Ιουλίου του 2024 εκτός και αν η EBU αποφασίσει να μειώσει την ποινή. Άρα αν η ποινή παραμείνει ως έχει, δεν αναμένεται να δούμε την Λευκορωσία στον διαγωνισμό νωρίτερα από την Junior Eurovision 2024 και την Eurovision 2025.

Ας θυμηθούμε την τελευταία συμμετοχή της Λευκορωσίας που ανέβηκε στην σκηνή του διαγωνισμού της Eurovision.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.