Λετονία: Τα φαβορί του Supernova 2023

Λετονία: Τα φαβορί του Supernova 2023

Το Σάββατο, πραγματοποιείται ο εθνικός τελικός της Λετονίας, Supernova 2023. Εμείς σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τα φαβορί του φετινού εθνικού τελικού της Λετονίας.

Luīze – “You to Hold Me”

Ανερχόμενη τραγουδίστρια. Δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες. Όμως το κομμάτι της, αγαπήθηκε από τους Eurofans:

Patrisha – “Hush”

Η τραγουδίστρια γεννήθηκε στη Ρίγα. Έζησε με την οικογένειά της στο Vecmīlgrāvi μέχρι τα 13, αλλά στη συνέχεια η οικογένεια μετακόμισε στο Kalngali. Επέστρεψε στη Ρίγα σε ηλικία 18 ετών [2] Η Πατρίτσια τραγουδάει από την παιδική ηλικία. Το κορίτσι παρακολούθησε το δημιουργικό στούντιο για παιδιά και νέους “Star Island” και από την ηλικία των 11 ετών έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 60 διαγωνισμούς τραγουδιού, τόσο στη Λετονία (“April drops” και “Voice Commander”) όσο και στο εξωτερικό (Πολωνία, Ουκρανία, Μάλτα και αλλού). Πήρε την πρώτη του μεγάλη αναγνώριση στον ουκρανικό διαγωνισμό “Молода Галичина“, όπου κέρδισε τη δεύτερη θέση σε ηλικία 15 ετών. Συμμετείχε επίσης στη λετονική επιλογή του ρωσικού τηλεοπτικού σόου “Golos” (“Voice” – Λετονικά). Σε ηλικία 16 ετών, η Patricija κέρδισε την πρώτη της ευρύτερη αναγνώριση στη Λετονία συμμετέχοντας στη Λετονική εκδοχή του σόου “X Factor” το 2017, παρά το γεγονός ότι δεν τα κατάφερε στο σόου. Στις αρχές του 2019, έγινε ο πρώτος μουσικός από τη Λετονία που υπέγραψε συμβόλαιο με μια από τις μεγαλύτερες μουσικές εταιρείες στον κόσμο, την Universal Music Group , υπό την αιγίδα της οποίας κυκλοφόρησε τρία single “Es Varu Būt Tā“, “Visu un vēl vairāk” και “Lai Tev Sap“. Στο τέλος του έτους, στις 27 Νοεμβρίου, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο μίνι-άλμπουμ με έξι τραγούδια ” Patricsha was here“. Το 2020, πήρε το Χρυσό Μικρόφωνο στην κατηγορία “Καλύτερο ντεμπούτο”, ενώ το άλμπουμ ήταν υποψήφιο στην κατηγορία “Ποπ Άλμπουμ”. Από τις 21 Μαΐου 2020, φιλοξενεί το πρόγραμμα Radio EHR «Λετονική Μουσική Σκηνή». Αυτό που λείπει από την καριέρα της, είναι να εκπροσωπήσει την χώρα της στην Eurovision. Θα τα καταφέρει;

Raum – “Fake Love”

Ο RAUM είναι ένας Λετονός μουσικός που ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του και έκανε το ντεμπούτο του υπό την Warner Music Baltics το 2020. Πριν από αυτό, ο RAUM (Reinis Straume) έπαιζε στο συγκρότημα Double Faced Eels, με τους οποίους κέρδισαν το Best Cover Ever και είχαν την ευκαιρία να παίξουν ένα τελικό ντουέτο μαζί με την Bebe Rexha. Για να απολαύσουμε το ροκ κομμάτι του:

Sudden Lights – Aija

Οι Sudden Lights αποτελούνται από:

  • Andrejs Reinis Zitmanis
  • Kārlis Matīss Zitmanis
  • Mārtiņš Matīss Zemītis
  • Karlis Vārtins

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2012 από τους Andrejs Reinis Zitmanis και Mārtiņš Matīss Zemītis, οι οποίοι σπούδαζαν στη μουσική σχολή Pāvuls Jurjānas εκείνη την εποχή. Το 2014, οι Kārlis Matīss Zitmanis και Kārlis Vārtiņš εντάχθηκαν στην ομάδα.

Το πρώτο βήμα στην πορεία προς την ανάπτυξη για το γκρουπ ήταν η νίκη στον διαγωνισμό νέων μουσικών Pirmā Plate το 2015. Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, το γκρουπ είχε την ευκαιρία να ηχογραφήσει το πρωτότυπο τραγούδι “Tik Savādi“. Έγινε το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε από τους Sudden Lights. Στην περαιτέρω δημιουργική δουλειά, δημιουργήθηκε το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, οι πρόδρομοι του οποίου ήταν τα σινγκλ “Laikmets” και “Šājā sētas pāše“, τα οποία συμπεριλήφθηκαν αμέσως στις περιστροφές των λετονικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, το γκρουπ Sudden Lights παρουσίασε το ντεμπούτο τους άλμπουμ “Suburbs“. Περιέχει 10 τραγούδια στα λετονικά και στα αγγλικά. Η πρώτη αυτοοργανωμένη συναυλία, στην οποία παίχτηκαν τα τραγούδια του δίσκου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σπίτι «Daile» στις 12 Απριλίου 2018 .

Στις αρχές του 2018, το γκρουπ συμμετείχε στο Supernova 2018 με το τραγούδι κλεισίματος του ντεμπούτου άλμπουμ, Just Fine. Αρχικά, το γκρουπ απέτυχε να προκριθεί στους ημιτελικούς, αλλά η κριτική επιτροπή και η ομάδα της Λετονικής Τηλεόρασης έδωσαν στην ομάδα μια δεύτερη ευκαιρία. Αφού πήραν μια δεύτερη ευκαιρία στον διαγωνισμό, τα αγόρια συμμετείχαν στους τελικούς και κέρδισαν τη 2η θέση.

Παράλληλα με την παρουσίαση του άλμπουμ «Par to zēniu ses sitas skardas bungas», το γκρουπ «Prāta Vētra» ανακοίνωσε ότι το γκρουπ «Sudden Lights» θα τους συνοδεύσει στην περιοδεία της Λετονίας ως προθέρμανση και στις πέντε συναυλίες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του “Sudden Lights”, το γκρούπ εμφανίστηκε μπροστά σε χιλιάδες ακροατές. Το αποκορύφωμα της περιοδείας ήταν στη Ρίγα, στη Μεγάλη Σκηνή του Mežaparka.

Με τα single “Negribu pizezemētis” και “Dzīvnieks” το γκρουπ ανακοίνωσε ένα νέο άλμπουμ. Κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου 2019 και είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος. Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Jānis Aišpurs, με τον οποίο το γκρουπ συνεργάστηκε ήδη στη δημιουργία σινγκλ. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στο TC Spice. Στα τέλη Φεβρουαρίου 2020, το γκρουπ “Sudden Lights” έκανε την πρώτη του περιοδεία συναυλιών στη Λετονία.

Το 2023, το γκρουπ θα συμμετάσχει ξανά στον διαγωνισμό τραγουδιού Supernova με το τραγούδι Aija, ελπίζοντας αυτή την φορά να πάνε για την νίκη.

Οι Sudden Lights μου κάνουν ως τους πιο πιθανούς εκπροσώπους της χώρας για το 2023.

Ποια συμμετοχή πιστεύετε ότι θα κερδίσει απόψε; Γράψτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.