Λετονία: Οι 9 συμμετοχές του εθνικού τελικού της χώρας για την Eurovision 2020, “Supernova”

Λετονία: Οι 9 συμμετοχές του εθνικού τελικού της χώρας για την Eurovision 2020, “Supernova”

Η δημόσια τηλεόραση της Λετονίας LTV, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη των 26 συμμετοχών που βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τον τελικό της εθνικής επιλογής της χώρας για την Eurovision 2020, Supernova που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε επίσημα τους 9 φιναλίστ.

Η συμμετοχή του Markus Riva, αν και βρισκόταν ανάμεσα στα φαβορί του διαγωνισμού, δεν προκρίθηκε στον τελικό του σόου. Ακολουθούν οι 9 συμμετοχές του Supernova 2020:

Στην λίστα με τους 9 καλλιτέχνες συναντάμε αρκετά γνωστά πρόσωπα, όπως την Katrīna Dimanta, η οποία εκπροσώπησε τη Λετονία στη Eurovision το 2014 ως μέλος των Aarzemnieki με το τραγούδι “Cake to Bake”, την Samanta Tina που προσπαθεί για έκτη φορά, τον Miks Dukurs, ο οποίος συμμετείχε πέντε φορές στην εθνική επιλογή της Λετονίας και τον Edgars Kreilis που διαγωνίζεται στο Supernova τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Λετονία στην Eurovision 

Η Λετονία συμμετείχε πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 2000. Στην πρώτη συμμετοχή της με το ποπ/ροκ συγκρότημα Brainstorm έφτασε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με το τραγούδι My Star. Η νίκη δεν άργησε να έρθει για την βαλτική χώρα, αφού μόλις το 2002 κέρδισε τον διαγωνισμό με την Marie N’ και το τραγούδι της I Wanna. Η συμμετοχή εκείνη προέκυψε μετά από την απόσυρση της Πορτογαλίας, καθώς το αποτέλεσμα του 2001 άφηνε την χώρα εκτός διαγωνισμού. Από το 2009 μέχρι το 2014 απέτυχε να προκριθεί στον τελικό έξι συνεχόμενες φορές, για να εκπροσωπηθεί το 2015 από την Animata και το τραγούδι της Love Injected, με το οποίο πέτυχε την καλύτερη θέση των τελευταίων ετών. Στον τελευταίο διαγωνισμό εκπροσωπήθηκε από τους Carousel με το τραγούδι That night, καταλήγοντας στην 15η θέση του β’ ημιτελικού, αποτυγχάνοντας έτσι να προκριθούν στον μεγάλο τελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.