Λετονία: Αποκαλύφθηκαν οι συμμετοχές του Supernova 2023

Λετονία: Αποκαλύφθηκαν οι συμμετοχές του Supernova 2023

Το LTV, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λετονίας, αποκάλυψε τις συμμετοχές για το Supernova 2023.

Το Supernova 2023 θα είναι η 8η έκδοση του διαγωνισμού. Παρουσιαστές του διαγωνισμού θα είναι οι Ketija Šēnberga και Lauris Reiniks. Η Ketija θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό για έκτη φορά. Στο παρελθόν είχε διοργανώσει τον διαγωνισμό το 2015, το 2016, το 2019, το 2020 και το 2022. Ο Lauris εκπροσώπησε τη Λετονία στην έδρα της στη Ρίγα το 2003 ως μέρος του F.L.Y. με το “Hello From Mars”. Υπήρξε επίσης εκπρόσωπος της Λετονίας για τη Eurovision 2000 και 2004. Θα φιλοξενήσει το Supernova για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι 15 διαγωνιζόμενες συμμετοχές επιλέχθηκαν από 121 υποβολές. Οι υποβολές εξετάστηκαν από κριτική επιτροπή που επελέγη από την LTV, η οποία περιλάμβανε εκπροσώπους της λετονικής μουσικής, εκδηλώσεων και τηλεοπτικής βιομηχανίας, καθώς και ξένους επαγγελματίες. Για λόγους ασφαλείας, το LTV θα αποκαλύψει τα ονόματα των εκπροσώπων της κριτικής επιτροπής μόνο μετά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο.

Οι 15 συμμετοχές στο Supernova 2023 είναι:

Ο Justs εκπροσώπησε στο παρελθόν τη Λετονία στη Eurovision 2016 με το τραγούδι “Heartbeat“.

Το Supernova 2023 θα αποτελείται από έναν ημιτελικό στις 4 Φεβρουαρίου και έναν μεγάλο τελικό στις 11 Φεβρουαρίου. Και στους δύο γύρους του διαγωνισμού, ένας συνδυασμός κριτικής επιτροπής και ψηφοφορίας κοινού θα καθορίσει τα αποτελέσματα.

Η Citi Zēni εκπροσώπησε τη Λετονία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας. Με το τραγούδι τους “Eat Your Salad”, τερμάτισαν στην 14η θέση στον ημιτελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=TM0_0WfuxSk&ab_channel=EurovisionSongContest

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.