Λετονία: Ανακοινώθηκαν τα 16 τραγούδια του Supernova 2022

Λετονία: Ανακοινώθηκαν τα 16 τραγούδια του Supernova 2022

H δημόσια τηλεόραση της Λετονίας LTV, αποκάλυψε σήμερα τα 16 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο Supernova 2022, την εθνική διαδικασία επιλογής τραγουδιού της χώρας για τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Oι 16 αυτές συμμετοχές είναι οι παρακάτω:

Ανάμεσα στους 16 διαγωνιζόμενους συναντάμε 4 πρώην εκπροσώπους της Λετονίας στην Eurovision. Αρχικά ο Bermudu Divstūris εκπροσώπησε την Λετονία το 2011 ως μέλος των Musiqq με το τραγούδι Angel in disguise. H Aminata εκπροσώπησε την Λετονία το 2015 με το τραγούδι Love injected καταλαμβάνοντας την 6η θέση, την καλύτερη θέση που πήρε η χώρα στην Eurovision μετά το 2005, ενώ έχει συνθέσει τις συμμετοχές της Λετονίας το 2016, το 2020 και το 2021. Έπειτα, ένα μέλος των BUJĀNS είναι ο  Intars Busulis ο οποίος εκπροσώπησε την Λετονία το 2009 με το τραγούδι Probka. Τέλος, ένα μέλος των Mēs Jūs Mīlam, ο Ralf Eilands, εκπροσώπησε την Λετονία ως μέλος των PeR με το τραγούδι Here we go το 2013. Όλοι οι παραπάνω καλλιτέχνες με εξαίρεση την Aminata δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό της Eurovision με την προηγούμενή τους προσπάθεια. Αξίζει να γίνει επίσης αναφορά στoν Markus Riva ο οποίος συμμετέχει για 8η φορά στο Supernova.

Για το Supernova θα πραγματοποιηθεί ένας ημιτελικός στις 5 Φεβρουαρίου και ο τελικός στις 12 Φεβρουαρίου. Ακόμα βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό το πλήρες format του διαγωνισμού. Οι 16 παραπάνω συμμετοχές επιλέχθηκαν ανάμεσα από 130 τραγούδια που στάλθηκαν στην LTV.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.