Λάθος αποτελέσματα έδωσε η Δανική επιτροπή

Λάθος αποτελέσματα έδωσε η Δανική επιτροπή

Τι συνέβη ακριβώς; Η Hilda Heick (υποψήφια το 1986, τo 1987 και το 1989 και σύζυγος του Keld Heick-δημιουργού εννέα Δανικών συμμετοχών στη Γιουροβίζιον) μπερδεύτηκε και έδωσε τα αποτελέσματά της… με αντίστροφη σειρά. Έτσι, αντί να δώσει το 12 της στην Αυστραλία που ήταν το καλύτερό της, το έδωσε στη Γεωργία που ήταν το χειρότερο κ. ο. κ.

Ας δούμε τι ψήφισε η Δανία:

  1. Ουκρανία 12
  2. Αυστραλία  10
  3. Βέλγιο  8
  4. Ολλανδία 7
  5. Βουλγαρία  6
  6. Λιθουανία  5
  7. Σουηδία  4
  8. Ηνωμένο Βασίλειο  3
  9. Ισραήλ  2
  10. Ισπανία 1

Ας δούμε τι θα έπρεπε να ψηφίσει η Δανία, αν δεν γινόταν το φιάσκο:

  1. Αυστραλία 12
  2. Ολλανδία 10
  3. Βέλγιο  8
  4. Σουηδία  7
  5. Βουλγαρία  6
  6. Ισπανία  5
  7. Ισραήλ  4
  8. Ρωσία  3
  9. Λιθουανία  2
  10. Γαλλία 1

Το ίδιο λάθος έκανε και στον ημιτελικό, όπου εκ παραδρομής η εν λόγω κριτής δεν έδωσε το 12 της στα Σκόπια. Το σφάλμα της, πάντως, δεν επηρέασε σε τίποτα το τελικό αποτέλεσμα. Η Jamala παραμένει νικήτρια. Η ίδια δήλωσε ότι ντράπηκε πάρα πολύ, μόλις συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, ότι δηλαδή ψήφισε εντελώς ανάποδα. Νόμιζε ότι έδινε βαθμούς και όχι θέσεις κατάταξης… Φυσικά ο Δανικός Τύπος την κατέκρινε, αλλά εκείνη απτόητη: θα συνεχίσει την καλλιτεχνική της πορεία. Εμείς, πάλι, συμπαθούμε την κυριούλα, αλλά ίσως ήρθε η ώρα να κάτσει πλέον σπίτι της, όπως θα έλεγε και ο δικός μας… Βαλάντης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.