Κύπρος JESC 2017: Ο δημιουργός και ο ερμηνευτής του Dance Floor μιλούν στο INFE GREECE

Κύπρος JESC 2017: Ο δημιουργός και ο ερμηνευτής του Dance Floor μιλούν στο INFE GREECE

Λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του 14ου Διαγωνισμού της Junior Eurovision στη πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον συνθέτη και με τον ερμηνευτή της φετινής κυπριακής συμμετοχής στον διαγωνισμό. Ο Ανδρέας Αναστασίου και ο Γιώργος Μιχαηλίδης ετοιμάζονται πυρετωδώς, για να σηκώσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα την κυπριακή σημαία, σε ένα διαγωνισμό όπου η καλύτερη θέση που έχει λάβει η Κύπρος είναι η 8η.

anastasiouΟ Ανδρέας Αναστασίου είναι ο συνθέτης και στιχουργός του Dance Floor που από την πρώτη ακρόαση μάς έχει κερδίσει. Αυτή θα είναι η πρώτη του εμπειρία στο κόσμο της Junior Eurovision, δεν στερείται όμως γιουροβιζιονικής εμπειρίας, όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια, αφού πάλι κάτι ετοιμάζει για το διαγωνισμό…

Ανδρέα είσαι γνωστός στους γιουροβιζιονικούς κύκλους, αν μπορεί να μας επιτραπεί ο όρος. Πες μας λίγο ποια η επαφή σου μέχρι στιγμής με τον μαγικό κόσμο των διαγωνισμών της Eurovision;

Ναι αυτό είναι αλήθεια! Δηλώνω φαν του διαγωνισμού, έχω συμμετάσχει στον διαγωνισμό δύο φορές μέχρι τώρα και ανυπομονώ και για την πρώτη μου συμμετοχή ως συνθέτης στην Junior Eurovision. Έχω συμμετάσχει επίσης σε αρκετούς εθνικούς διαγωνισμούς σε όλη την Ευρώπη με πολύ καλά αποτελέσματα. 

Πως αποφάσισες φέτος να συμμετάσχεις στην κλειστή επιλογή του ΡΙΚ για τη Junior Eurovision και πως επέλεξες τον Γιώργο Μιχαηλίδη και του εμπιστεύθηκες το τραγούδι σου;

 Με τον Γιώργο είχαμε γνωριστεί πέρσι κατά την διάρκεια της συμμετοχής του σε ένα talent show για παιδιά εδώ στην Κύπρο, όπου ήταν και νικητής. Εγώ ήμουν στην παραγωγή του talent show, είχα γράψει και το μουσικό θέμα της εκπομπής που τραγουδήθηκε από όλα τα παιδιά και είχα ξεχωρίσει τον Γιώργο για το ταλέντο και το ήθος του.

Πάμε τώρα στον ανταγωνισμό ή μάλλον στον συναγωνισμό, γιατί πρόκειται για παιδιά, μην το ξεχνάμε αυτό. Έχεις ακούσει τα υπόλοιπα τραγούδια που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής και, αν ναι, ποια ξεχωρίζεις; Ποιος είναι ο στόχος της φετινής κυπριακής αποστολής στη Μάλτα;

Έχω ακούσει κάποια τραγούδια, δυστυχώς όχι όλα ακόμα. Θέλω πολύ να τα ακούσω πολύ πριν πάμε στην Μάλτα, για να έχω μια καλύτερη εικόνα για όλες τις συμμετοχές. Ο δικός μας στόχος είναι να δώσουμε μέσα από την σκηνική μας παρουσία, που αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, όλη την ενέργεια που έχει το τραγούδι μας και ο Γιώργος, που είναι ένας μοναδικός performer για την ηλικία του.  Στην ομάδα μας έχουμε καταξιωμένους καλλιτέχνες που βοηθούν τον Γιώργο που θα αποκαλύψουμε τις επόμενες εβδομάδες. 

Πριν λίγες ημέρες το ΡΙΚ αποκάλυψε ότι ο Χοβίγκ θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision στο Κίεβο. Πως κρίνεις την επιλογή αυτή;

Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή του Χοβίκ γιατί είναι ένας πολύ χαρισματικός ερμηνευτής και πολύ καλός χαρακτήρας. Επίσης χαίρομαι που το ΡΙΚ δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να δοκιμαστούν στον διαγωνισμό και να δείξουν σε όλη την Ευρώπη το ταλέντο τους. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει.

hovig1

 

Ας ελπίσουμε ότι φέτος η Κύπρος θα ξεχωρίσει και θα κάνει κάτι καλύτερο από μία απλή πρόκριση στον τελικό. Δυστυχώς η Κύπρος αυτή τη στιγμή μαζί με την Πορτογαλία και τη Μάλτα είναι οι χώρες που συμμετέχουν τα περισσότερα χρόνια στον διαγωνισμό και δεν έχουν ακόμα κερδίσει. Ποιος είναι ο λόγος πιστεύεις; Μήπως όντως κάποιες χώρες δεν μπορούν να κερδίσουν αυτόν τον διαγωνισμό;

Δεν πιστεύω σε συμμαχίες και ανταλλαγές ψήφων! Πιστεύω στα καλά τραγούδια. Θεωρώ ότι η Κύπρος είχε καλά τραγούδια αλλά σίγουρα για την Κύπρο είναι πολύ πιο δύσκολο να νικήσει τον διαγωνισμό σε αντίθεση με άλλες χώρες.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια και τι άλλο ετοιμάζεις αυτό το διάστημα;

Ετοιμάζω καινούργια τραγούδια για την Γιουροβίζιον και ελπίζω σύντομα να έχω καλά νέα να σας ανακοινώσω, τραγούδια για καλλιτέχνες στην Κύπρο και ένα καινούργιο μιούζικαλ που ευελπιστώ να είναι έτοιμο για την επόμενη σεζόν!


img_0062Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι ο 4ος άρρην εκπρόσωπος της Κύπρου στο διαγωνισμό με τελευταίο τον Γιώργο Ιωαννίδη το 2007. Ο Γιώργος είναι ήδη γνωστός στο κυπριακό κοινό, αφού έχει κερδίσει το μουσικό talent show για παιδιά The Musical Kids, που προβάλλονταν πέρσι στην ΣΙΓΜΑ τηλεόραση.

Γιώργο είσαι τόσο μικρός και όμως έχει ήδη καταφέρει σπουδαία πράγματα στη μουσική. Κέρδισες πρόσφατα ένα μουσικό διαγωνισμό στην χώρα σου, θα εκπροσωπήσεις τώρα την Κύπρο στη Junior Eurovision, έχεις σπουδές στον χορό και τη μουσική, είναι το τραγούδι αυτό που θέλεις να ακολουθήσεις στη ζωή σου;

Φυσικά! Θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου στο χορό, το τραγούδι και το θέατρο και να ταξιδέψω όλο τον κόσμο κάνοντας αυτό που αγαπώ, να είμαι πάνω στη σκηνή.

Πες μας λίγα λόγια για το Dance Floor, πως προέκυψε η συμμετοχή και ποια τα σχέδια σου για τη Μάλτα λίγες ημέρες πριν τον διαγωνισμό;

Το τραγούδι Dance Floor προέκυψε μετά από πρόταση του Ανδρέα να συνεργαστούμε και να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό που προκήρυξε το ΡΙΚ  και έτσι και έγινε και είμαι πολύ χαρούμενος που επιλεχθήκαμε να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο στην Μάλτα. Τώρα είμαστε στην διαδικασία εντατικών προβών και δουλεύουμε σκληρά με την ομάδα μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ξέρουμε ότι η σκηνική σου παρουσία είναι το δυνατό σου χαρτί, τι να περιμένουμε σκηνικά να δούμε από σένα και την ομάδα σου επί σκηνής, ξέρουμε ότι ο χορός είναι ένα από τα δυνατά σου σημεία, μπορείς να μας αποκαλύψεις κάτι για την εμφάνιση σου εκεί;

Δυστυχώς δεν μπορώ να σας αποκαλύψω πολλά αλλά σίγουρα να περιμένετε πολύ χορό και πολλή ενέργεια πάνω στην σκηνή. Σίγουρα θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτά που σας έχει συνηθίσει να κάνει η Κύπρος μέχρι τώρα στην Junior Eurovision!

Παρακολουθείς το διαγωνισμό της Eurovision; Αν ναι ποιες είναι οι αγαπημένες σου ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές;

Έχω πολλές αγαπημένες συμμετοχές αλλά μου είναι λίγο δύσκολο να διαλέξω μία.

Έχεις βάλει στον εαυτό σου κάποιες θέση με την οποία θα είσαι ικανοποιημένος;Πιστεύεις ότι μπορεί η φετινή σας συμμετοχή να ξεπεράσει την 8η θέση που είναι η καλύτερη ως τώρα στη Junior Eurovision;

Δεν θέλω να σκέφτομαι θέση, το μόνο που θέλω να είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό πάνω στην σκηνή και να κάνω όλη την Κύπρο χαρούμενη για την συμμετοχή μας. Είναι μια μοναδική εμπειρία για μένα και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ.

Γιώργο ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου μετά τον διαγωνισμό; Ετοιμάζεις μουσικά κάτι άλλο;

Υπάρχουν πολλά σχέδια για το μέλλον αλλά προς το παρόν θέλω να δώσω όλες μου τις δυνάμεις στον διαγωνισμό και μετά θα αποφασίσω ποιο θα είναι το επόμενο μου μουσικό ταξίδι.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την στήριξη είναι πολύ σημαντική για εμάς!

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Κύπρο μας και το Dance Floor να πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ο 14ος παιδικός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στις 20 Νοεμβρίου στο Mediterranean Conference Center. Μέχρι τότε απολαύστε για μία ακόμη φορά το Dance Floor:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.