Κύπρος 2017: Με 10.000 € θα αμειφθεί ο Thomas G:Son για το τραγούδι του Hovig

Κύπρος 2017: Με 10.000 € θα αμειφθεί ο Thomas G:Son για το τραγούδι του Hovig

Στη μουσική σκηνή REC στη Λευκωσία έκανε την επίσημη πρώτη του ο εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 2017. Ο πρόεδρος του ΡΙΚ παρουσίασε τον Hovig, αλλά και τον συνθέτη της κυπριακής συμμετοχής, μετρ του είδους και εκ Σουηδίας ορμώμενο Thomas G:Son. Το τραγούδι αναμένεται να παρουσιαστεί το Φεβρουάριο, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η αμοιβή του Σουηδού συνθέτη ανέρχεται στις 10.000 €.

Η επίσημη παρουσίαση του κυπριακού διδύμου για το Κίεβο, Hovig- Thomas G:Son

Με μία συνταγή που φέτος πέτυχε θα ταξιδέψει και του χρόνου το ΡΙΚ στο Κίεβο. Ο Thomas G:Son, που μετρά άπειρες συμμετοχές στη Eurovision αλλά και σε εθνικούς τελικούς, και ο Hovig που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο X Factor και επελέγη με απευθείας ανάθεση, θα προσπαθήσουν όχι απλά να περάσουν για 3η συνεχόμενη φορά την Κύπρο στον τελικό, αλλά και να σκαρφαλώσουν περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα.

Παρόντες στην εκδήλωση στο REC ήταν εκτός των άλλων, δημοσιογράφοι, υπεύθυνοι του ΡΙΚ, μέλη του κυπριακού σωματείου των fans της Eurovision κα. Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, συνεχάρη τους περσινούς εκπροσώπους της Κύπρου Minus One και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον Hovig, τονίζοντας τη σημαντικότητα που έχει ο διαγωνισμός στη προβολή της χώρας. Ο Hovig δήλωσε ενθουσιασμένος και αισιόδοξος για τη φετινή συμμετοχή και ευχαρίστησε το ΡΙΚ για την εμπιστοσύνη που του δείχνει με την ανάθεση. Το ίδιο και περισσότερο αισιόδοξος ήταν και ο Thomas G:Son, που εξέφρασε την ανυπομονησία του να συνεργαστεί με τον Hovig, δηλώνοντας ότι έχει ένα πολύ καλό προαίσθημα για φέτος.

Πόσο θα στοιχίσει στο ΡΙΚ η συμμετοχή στο Κίεβο

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το project Eurovision θα κοστίσει στο ΡΙΚ 100.000€  €. Από αυτά οι 40.000 € αντιστοιχούν στο participation fee για την εξασφάλιση της συμμετοχής και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τα 50.000 € αποτελούν τα αεροπορικά και τα έξοδα διαμονής της αποστολής στην Ουκρανία. Η αμοιβή του συνθέτη θα είναι 10.000 €.

Η αμοιβή του Thomas G:Son για τη σύνθεση του Alter Ego των Minus One σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήταν το 50% των κερδών από τα πνευματικά δικαιώματα της εμπορικής εκμετάλλευσης του τραγουδιού. Βέβαια η διαφορά έγκειται στο ότι το Alter Ego ήταν μία σύνθεση του Σουηδού από κοινού με τους Minus One, ενώ η συμμετοχή της Κύπρου στο Κίεβο θα είναι μία σύνθεση αποκλειστικά δική του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.