Κύπρος: H συνέντευξη Τύπου της Ανδρομάχης μετά τη δεύτερη πρόβα της

Κύπρος: H συνέντευξη Τύπου της Ανδρομάχης μετά τη δεύτερη πρόβα της

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης πρόβας της Κυπριακής συμμετοχής, που δυστυχώς είχε πολλά τεχνικά προβλήματα, η Ανδρομάχη παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και fans.

-Οι fans σε αποκαλούν “Άγγελο της Κύπρου” λόγω της υπέροχης φωνής σου και της απίστευτης ομορφιάς σου. Ποιόν θα αποκαλούσες άγγελο της ζωής σου;

Ο άγγελος της ζωής μου είναι η αδελφή μου. Ο λόγος είναι γιατί για εμένα ήταν το πρώτο δώρο που μου έδωσε ο Θεός. Είναι θησαυρός για εμένα και ο πρώτος μου φίλος. Την αγαπάω πολύ, είναι δίπλα μου σε ό,τι κάνω, με τις επιλογές μου, σε ό,τι έχω κάνει στην ζωή μου. Είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος για εμένα.

Τι σχέση είχες με την Eurovision στο παρελθόν; Ήταν κάτι που ονειρευόσουν ή σου ήρθε ξαφνικά η πρόταση;

Πάντα έβλεπα τον διαγωνισμό. Πάντα ήξερα όλα τα τραγούδια. Ήμουν eurofan. Αυτή την σχέση είχα με τον διαγωνισμό. Ποτέ όμως δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμουν εδώ και θα το ζούσα. Άλλα είμαι εδώ και το κάνω, μαζί με όλους τους ανθρώπους που έχω γύρω μου. Έχω μια όμορφη ομάδα. Γενικότερα, δεν ήταν ποτέ στα σχέδια μου, επειδή μου φάνηκε πολύ μακρινό, αλλά είμαι εδώ.

-Γεννήθηκες στη Γερμανία;

Γεννήθηκα στη Γερμανία, άλλα μεγάλωσα στην Ελλάδα. Έφυγα από εκεί όταν ήμουν 9 ετών.

-Έχεις ταξιδέψει Γερμανία από τότε;

Δεν έχω ξαναπάει στη Γερμανία από τότε και δεν ξέρω γιατί. Θα ήθελα πολύ να το κάνω όμως.

-Πώς θα χαρακτήριζες την εμφάνιση σου και το τραγούδι σου με 3 λέξεις και γιατί;

“Αγνό”, “εξωτικό”, αλλά δεν είναι. Όμως, έχει να κάνει με τη θάλασσα και συγκεκριμένα με τη μεσογειακή θάλασσα. Οπότε θα πω: “εξωτικό”. Τέλος, “σαγηνευτικό”.

-Πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερα αν όλο σου το τραγούδι ήταν στα ελληνικά;

Θα χαιρόμουν αν έκανα ένα τραγούδι ολόκληρο στα ελληνικά. Έχω να εξασκηθώ περισσότερο να εξηγήσω με τα μάτια μου, με το τραγούδι μου και με τον χορό μου, σχετικά με το νόημα του τραγουδιού. Από την άλλη μεριά, είμαι χαρούμενη που το τραγούδι, έχει και αγγλικούς στίχους. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ένα μεγάλο μέρος του τραγουδιού και μετά να ακούσει ελληνικούς στίχους. Πάντως, δεν έχω πρόβλημα. Για εμένα θα ήταν το ίδιο.

-Ποια γλώσσα σκέφτεσαι και ονειρεύεσαι;

Τα ελληνικά.

-Τι είναι αυτό που βρίσκεται στη σκηνή; Κοχύλι, πλοίο ή κύμα;

Είναι κοχύλι. Αλλά το καλό είναι ότι ο καθένας βλέπει κάτι διαφορετικό. Κάποιος μπορεί να δει μια θάλασσα ή ένα κύμα. Εμείς βλέπουμε ένα κοχύλι που βγαίνει από κύμα. Μια κοπέλα (εγώ) βγαίνει από το κοχύλι, τραγουδάει και στέκεται με τους κανόνες της. Με τη βοήθειά του προσπαθώ να σαγηνέψω τον αγαπημένο μου. Αυτά!

-Νιώθεις ότι πιέζεσαι φέτος λόγω των επιτυχιών της Κύπρου στα προηγούμενα έτη;

Όχι, δεν νιώθω καθόλου πιεσμένη. Ο κάθε καλλιτέχνης είναι μοναδικός, έχει την δικιά του ομορφιά και την δική του υπέροχη φωνή. Καμιά πίεση.

-Θα έκανες ντουέτο με τον Achille Lauro ή βλέπεις την Eurovision ως ανταγωνιστικό διαγωνισμό;

Όχι, δεν είμαι ανταγωνιστική. Αγαπώ την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. H Ανδρομάχη ήταν η γυναίκα του Έκτορα, οπότε δίκιο έχεις ότι υπάρχει κάποια σχέση με τον Αχιλλέα. Θα τραγουδούσα μαζί του. Φυσικά. Με όλους τους καλλιτέχνες.

-Γιατί είναι σημαντικό να τραγουδάς σε αυτή την όμορφη γλώσσα; (ελληνικά)

Εκτός του ότι είναι η γλώσσα μου, είναι μελωδική γλώσσα. Έχουμε άπειρες λέξεις να εκφράσουμε το οτιδήποτε. Καθώς μεγάλωνα, ο μπαμπάς μου τραγουδούσε σε εμένα και την αδελφή μου ωραία ελληνικά τραγουδάκια. Είναι κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας.

-Στη σκηνή της Eurovision, νιώθεις Ανδρομάχη ή γοργόνα;

Νιώθω Ανδρομάχη. Νιώθω ο εαυτός μου και είμαι καλά με αυτό.

-Τι καλό κράτησες από το ταξίδι σου στην Eurovision;

Νομίζω την ομάδα μου. Είναι εκπληκτική. Όλοι είναι διασκεδαστικοί. Ξεχνάς την πίεση, όταν διασκεδάζεις με ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά και σε προσέχουν. Έχουμε πολλή χαρά και διασκέδαση, για εμάς είναι ένα όμορφο roadtrip.

-Τα σχέδια σου μετά τη Eurovision; Κάποιο Tour ή Live εμφάνιση;

Αρχικά, θα πάω διακοπές. Έπειτα, θα επισκεφθώ άλλες χώρες. Θα βγάλω καινούργια τραγούδια και άλμπουμ. Θα έχω Live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Να μας επισκεφθείτε το καλοκαίρι. Η Κύπρος είναι όμορφη.

-Θέλεις να μοιραστείς κάτι μαζί μας;

Φυσικά. Έχω κάνει τατουάζ με το prop μας. Είναι πολύ όμορφο και σχεδιάζουν να το “χτυπήσουν” και τα υπόλοιπα κορίτσια. Αυτό ήθελα να σας πω. Είναι πολύ όμορφο το ταξίδι μας. Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και που μας κάνετε χαρούμενους! Διασκεδάζουμε και ελπίζουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα!

-Τελευταία ερώτηση: τι σημαίνει για εσένα το τραγούδι ‘Ela’;

Για μένα είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός στη ζωή μου. Νιώθω ότι αλλάζει η ζωή μου με το τραγούδι. Με έφερε κοντά σε ανθρώπους με αγνές καρδιές, ψυχές, ταλέντα και καλά δουλεμένους. Έχουμε πιέσεις, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει δυστυχισμένους – αντιθέτως πρέπει να έχουμε θετικά vibes. Είμαι χαρούμενη, γιατί το τραγούδι, μας έχει κάνει οικογένεια μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό είναι το ‘Ela’ για μένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.