Κροατία: Τα φαβορί του Dora 2023

Κροατία: Τα φαβορί του Dora 2023

Το Σάββατο, πραγματοποιείται ο εθνικός τελικός της Κροατίας, Dora 2023. Εμείς σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τα φαβορί του φετινού εθνικού τελικού της Κροατίας.

Harmonija Disonance – “Nevera (Lei, lei)”

Ανερχόμενο συγκρότημα, που τραγουδάνε παραδοσιακά τραγούδια. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο συγκρότημα. Όμως, αυτό που ξέρουμε, είναι ότι αγαπήθηκε πολύ από τους Eurofans το “Nevera (Lei, lei)”.

Damir Kedžo – “Angels and Demons”

Ο Damir Kedžo είναι ένας 35χρονος ποπ τραγουδιστής και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της κροατικής μουσικής σκηνής. Ο Kedžo γεννήθηκε στο Omišalj, στο νησί Krk, και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα συμμετέχοντας σε ένα μουσικό σόου πριν από 16 χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια, τα τραγούδια του Kedžo είναι από τα πιο δημοφιλή στην Κροατία και τα singleτου είναι βραβευμένες επιτυχίες.

Έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στην υποκριτική και κέρδισε το Κροατικό Βραβείο Ηθοποιού για τον ρόλο του στο διάσημο μιούζικαλ «Crna Kuća». Σαγήνευσε το κοινό με το τραγούδι «Sve u meni se budi», το οποίο κέρδισε τον τίτλο του τραγουδιού με τα περισσότερα τραγούδια στην Κροατία. Έκτοτε, τα τραγούδια του γίνονται το ένα μετά το άλλο επιτυχίες. Το τραγούδι του «Srce mi umire za njom» κέρδισε το Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ και τα «Vidi se izdaleka» και «Poljubi me sad» αιχμαλώτισαν τον αέρα και τις καρδιές του κοινού.

Ήταν ο τραγουδιστής με τις περισσότερες ακρόαση το 2019 στην Κροατία, για τον οποίο έλαβε το Βραβείο Καλύτερου Άνδρα Ερμηνευτή σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Ήταν υποψήφιος για το βραβείο Porin για την καλύτερη ανδρική φωνητική ερμηνεία, το σημαντικότερο επαγγελματικό βραβείο της χώρας. Ο Damir Kedžo έχει εμφανιστεί με επιτυχία στο εξωτερικό, κερδίζοντας το Grand Prix του Slavyansk Bazaar Festival στο Vitebsk της Λευκορωσίας και το New Wave Festival στο Sochi της Ρωσίας.

Ο Damir είναι ευρέως γνωστός στους Eurofans, λόγω ότι ήταν ο νικητής του DORA 2020. Την Κροατία όμως, δεν την εκπροσώπησε ποτέ, αφού αναβλήθηκε ο διαγωνισμός λόγω του COVID-19. Λέτε να ξανακαταφέρει να κερδίσει το DORA;

Đana – Free Fallin’

Το μόνο που ξέρουμε για αυτήν, είναι ότι έχει συμμετάσχει στο Dora ξανά το 2020, χωρίς να έχει καταφέρει να πάρει το εισιτήριο της εκπροσώπησης της χώρας. Λέτε να τα καταφέρει φέτος;

Παρόλο που οι Harmonija Disonance θεωρούνται μεγάλο φαβορί, θεωρώ ότι η Đana μπορεί να κάνει την μεγάλη έκπληξη.

Ποια συμμετοχή πιστεύετε ότι θα κερδίσει απόψε; Γράψτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.