Κροατία: Στις 13 Φεβρουαρίου ο τελικός του Dora 2021

Κροατία: Στις 13 Φεβρουαρίου ο τελικός του Dora 2021

H δημόσια τηλεόραση της Κροατίας HRT, ανακοίνωσε την διεξαγωγή του εθνικού τελικού της χώρας για την επιλογή της στον διαγωνισμό της Eurovision, Dora 2021, στις 13 Φεβρουαρίου. Οι κανόνες του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου.  Η Κροατική τηλεόραση λοιπόν επέλεξε την διοργάνωση του Dora 2021 από το να επιλέξει εκ νέου τον Damir Kedžo o οποίος είχε κερδίσει τον τελικό του 2020 με το τραγούδι Divlji Vjetre.

Η Κροατία στην Eurovision

H Κροατία συμμετείχε για πρώτη φορά ως ανεξάρτητο κράτος στην Eurovision το 1993 ενώ προηγουμένως συμμετείχε ως μέρος της Γιουγκοσλαβίας. Η Κροατία δεν κέρδισε ποτέ τον διαγωνισμό, όμως τα μέλη του συγκροτήματος Riva που κέρδισε την Eurovision 1989 για την Γιουγκοσλαβία, είχαν Κροατική καταγωγή, και ο διαγωνισμός του 1990 πραγματοποιήθηκε στην σημερινή πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ. Η καλύτερη θέση που έλαβε η Κροατία στην Eurovision ως ανεξάρτητο κράτος ήταν  η 4η θέση το 1996 και το 1999.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.