Κι επίσημα ο Γιάννης Δρόσος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ-Ποιοί αποτελούν το νέο ΔΣ;

Κι επίσημα ο Γιάννης Δρόσος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ-Ποιοί αποτελούν το νέο ΔΣ;

Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών. Διευθύνων Σύμβουλος, ο καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Δρόσος και μέλη του Δ.Σ ο μουσικοσυνθέτης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, διευθυντής παλιότερα του Τρίτου Προγράμματος και μετέπειτα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς και ο δημοσιογράφος, Λευτέρης Αρβανίτης.

Ο κ. Δρόσος ανέφερε ότι:

Καλούμαι να αναλάβω τη διοίκηση της ΕΡΤ σε μία παράξενη στιγμή καθώς είναι τεχνικά και οικονομικά προετοιμασμένη να κάνει άλματα και αυτός είναι ο στόχος. Φυσικά και δεν θα κάνουμε λογοκρισία στους δημοσιογράφους».

Επίσης ο ίδιος σημείωσε πως η ΕΡΤ έχει από τα χαμηλότερα ανταποδοτικά τέλη στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό, αναφέρθηκε στα μελλοντικά βήματα, όπως είναι το ψηφιακό ραδιόφωνο, το αθλητικό κανάλι και οι επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο κ.Δρόσος είναι γνωστός δικηγόρος που έχει διατελέσει σύμβουλος και διοικητικό στέλεχος σε αρκετά υπουργεία στο παρελθόν ενώ το 2017 είχε οριστεί ως πρόεδρος της ΕΠΟ.

O κ. Αρβανίτης ανέφερε ότι η ΕΡΤ βρίσκει τον βηματισμό και την ταυτότητά της, παρά τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε μετά το μαύρο.

Ενώ, ο κ. Παπαδημητρίου, είπε πως καλείται η ΕΡΤ να αποτελέσει το εργαλείο που θα αναδείξει το παρόν και το μέλλον στον Πολιτισμό. Θυμίζουμε ότι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, υπεύθυνος για τα διαλείμματα του ημιτελικού και του τελικού της Γιουροβίζιον 2006, ήταν για πολλά χρόνια σύντροφος της Φωτεινής Δάρρα, η οποία εμφανίστηκε στο διάλειμμα του τελικού της ίδιας διοργάνωσης.

Ο Λευτέρης Κρέτσος, υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, από την πλευρά του είπε ότι η διεθνής εμπειρία δείχνει πως ένας ισχυρός Δημόσιος τομέας λειτουργεί προς όφελος της οπτικοακουστικής βιομηχανίας συνολικά.

Ευχόμαστε καλή θητεία στα νέα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ κι αναμένουμε τις αποφάσεις τους σχετικά με τον θεσμό της Eurovision.

Πηγή: EΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.