Ιταλία 2017: Ο Toto Cutugno τελευταίος νικητής της χώρας στη Eurovision, υποψήφιος στο Σανρέμο;

Ιταλία 2017: Ο Toto Cutugno τελευταίος νικητής της χώρας στη Eurovision, υποψήφιος στο Σανρέμο;

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την συνθήκη του Μάαστριχτ, που μετεξέλιξε την τότε οικονομική ένωση σε πολιτική, τραγούδησε ο Toto Cutugno το 1990 στο Ζάγκρεμπ και πέτυχε για την Ιταλία τη 2η νίκη της στο διαγωνισμό. Λίγες ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση των φετινών υποψηφίων στο Σανρέμο και τα ιταλικά μέσα αναφέρουν ότι το όνομα του Toto Cutugno θα είναι ανάμεσα σε αυτά των υποψηφίων για την Campioni κατηγορία του φεστιβάλ. Ως εκ τούτου αν καταφέρει να κερδίσει πάλι στο Σανρέμο, θα εκπροσωπήσει την πατρίδα του στο Κίεβο.

Με 22 αντί 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το Σανρεμο 2017, καθώς όπως δήλωσε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής και παρουσιαστής Carlo Conti, υπήρχαν τόσο καλές συμμετοχές που δεν μπορούσε να επιλέξει μόνο 20! Στις 12 Δεκεμβρίου λοιπόν σε μία ειδική εκπομπή στη RAI, θα επιλεγούν οι 8 υποψήφιοι για την Giovani κατηγορία, αλλά θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των καταξιωμένων καλλιτεχνών που επί 5 ημέρες από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου θα διαγωνιστούν για τη διάκριση στο ιστορικότερο μουσικό φεστιβάλ της Ευρώπης.

Μέσα στα ονόματα που αναφέρουν τα ιταλικά μέσα πως θα είναι υποψήφιοι είναι και αυτό του Toto Cutugno. Ο Toto Cutugno είναι από τους πιο διάσημους και πετυχημένους Ιταλούς καλλιτέχνες, με περισσότερους από 20 δίσκους στο ενεργητικό του και φυσικά μία νίκη στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1990, με το τραγούδι Insieme 1992.  Η καριέρα του εκτοξεύθηκε όταν το 1983 έκανε παγκόσμια επιτυχία με το γνωστό σε όλους μας L’italiano. Το 1991 παρουσίασε στη Ρώμη μαζί με την μοναδική άλλη Ιταλίδα νικήτρια Gigliola Cinquetti τη Eurovision.

Μπορεί ο Toto Cutugno να φημολογείται ως υποψήφιος στο επερχόμενο φεστιβάλ του Σανρέμο, δύο άλλοι όμως πρώην εκπρόσωποι της χώρας στη Eurovision φαίνεται πως δεν θα δοκιμάσουν την τύχη τους, τουλάχιστον για φέτος. Η Emma δήλωσε πως δεν κατέθεσε τραγούδι, ενώ οι Jalisse παρά το διακαή πόθο τους δεν φαίνεται πως η συμμετοχή που υπέβαλαν, να έπεισε τον Carlo Conti για να τους δώσει το πράσινο φως. Σε λίγες ημέρες πάντως θα γνωρίζουμε με σιγουριά, ποιοι θα είναι τελικά αυτοί που θα διαγωνιστούν στο Teatro Ariston, στο Σανρεμο 2017.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε τη συμμετοχή του Toto Cutugno που το 1990 έδωσε τη νίκη στην Ιταλία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.