Sanremo 2017: Ακούστε τα 12 υποψήφια τραγούδια στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών

Sanremo 2017: Ακούστε τα 12 υποψήφια τραγούδια στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών

Ανακοινώθηκαν από την RAI, την κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, οι υποψήφιοι για την κατηγορία των νέων καλλιτεχνών για το φεστιβάλ του Sanremo 2017, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 7 και 11 Φεβρουαρίου. Από το ιστορικό αυτό φεστιβάλ επιλέγεται συνήθως η συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision, χωρίς να είναι λίγες όμως οι φορές που ο νικητής του festival είτε αδυνατούσε είτε δεν ήθελε να συμμετάσχει στην Eurovision και επιλέγονταν ένας από τους υπόλοιπους υποψήφιους καλλιτέχνες, όπως εξάλλου συνέβη και φέτος όπου η 2η του Sanremo Francesca Michielin εκπροσώπησε την Ιταλία στη Στοκχόλμη μετά την άρνηση των νικητών Stadio.

Στο φεστιβάλ του Sanremo υπάρχουν 2 διαγωνιστικές κατηγορίες, αυτή των μεγάλων καλλιτεχνών (Campioni) και των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών (Nuove Proposte). Η επιθυμία της RAI είναι να πάει στην Eurovision ο νικητής της κατηγορίας των μεγάλων καλλιτεχνών ή τουλάχιστον ένας από τους συμμετέχοντες σε αυτήν την κατηγορία, δεν αποκλείεται όμως να δούμε τον νικητή της κατηγορίας των νέων καλλιτεχνών να κερδίζει το εισιτήριο για το Κίεβο. Αυτό είχε συμβεί το 2011, όταν ο Raphael Gualazzi νίκησε στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών με το “Follia d’amore” (που στην Eurovision έγινε “Madness of love”), και μετά από μία απουσία 14 χρόνων έφερε στην Ιταλία την 2η θέση εκείνη την χρονιά.

Οι υποψήφιοι στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών είναι οι εξής (μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι κάνοντας κλικ στον τίτλο του):

APRILE & MANGIARACINA- Il cielo di Napoli
CAROLA CAMPAGNA- Prima che arrivi il giorno
CHIARA GRISPO –Niente è impossibile
FRANCESCO GUASTI- Universo
LA RUA- Tutta la vita questa vita
LELE- Ora Mai
LEO STAIN- Ciò che resta
MALDESTRO- Canzone per Federica
MARIANNE MIRAGE- Le Canzoni Fanno Male
THE SHALALALAS- Difficile
TOMMASO PINI- Cose che danno ansia
VALERIA- La vita è un’illusione

Οι παραπάνω 12 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε ένα show της Rai 1 στις 10 Δεκεμβρίου, την ημέρα που θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι της κατηγορίας Campioni. Από τους 12 υποψηφίους οι 6 θα προκριθούν στο Sanremo ενώ άλλοι 2 καλλιτέχνες θα προκύψουν από το Sanremo area contest. Οι 8 συνολικά που θα προκριθούν και θα ερμηνεύσουν τα κομμάτια τους στο φεστιβάλ του Sanremo, θα χωριστούν σε 4 ζευγάρια και θα διαγωνιστούν την 2η και 3η μέρα του φεστιβάλ. Οι νικητές του κάθε ζευγαριού θα διαγωνιστούν στον τελικό της κατηγορίας την 4η μέρα, και εκεί θα επιλεγεί ο νικητής της κατηγορίας.

Ας θυμηθούμε την τελευταία συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision που προήλθε από την κατηγορία των νέων καλλιτεχνών και έφερε το 2011 την Ιταλία στη 2η θέση:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.