Ιταλία: Το “Soldi” του Mahmood το πιο ακουσμένο ιταλικό τραγούδι

Ιταλία: Το “Soldi” του Mahmood το πιο ακουσμένο ιταλικό τραγούδι

Ο δρόμος της δόξας άνοιξε για τα καλά για τον Mahmood και δείχνει να έχει πολλά χιλιόμετρα μπροστά. Η φετινή ιταλική συμμετοχή Soldi (Χρήματα) έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο αποτελώντας σύμφωνα με δημοσιεύματα το πιο ακουσμένο ιταλικό τραγούδι όλων των εποχών. 

Related image

Ο Μιλανέζος καλλιτέχνης μπορεί να μη κατάφερε να φέρει το τρόπαιο της Eurovision στην Ιταλία αλλά η σκηνική του παρουσία και ερμηνεία στην σκηνή του Expo Tel Aviv τον περασμένο Μάιο αποτέλεσε το εφαλτήριο μιας αυξανόμενης αποδοχής και αναγνωρισιμότητας στον κόσμο.

Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους  

Την αποδοχή του Mahmood και του τραγουδιού του “Soldi” μαρτυρά ο συνολικός αριθμός των προβολών στο Youtube  καθώς το τραγούδι έχει ξεπεράσει τις  100 εκατομμύρια προβολές, από την μέρα που κυκλοφόρησε, την 5η Φεβρουαρίου. Αποτελεί ένα μεγάλο ρεκόρ για μία ακόμη ιταλική συμμετοχή μετά από κείνη του Francesco Gabbani με το  Occidentali’s karma, το οποίο σήμερα μετρά  221 εκατομμύρια YouTube προβολές!

81 εκατομμύρια Spotify streams; Χρυσό στην Ισπανία το “Soldi”

Και η επέλαση συνεχίζεται με το τραγούδι “Soldi” να έχει φτάσει ήδη τα 81 εκατομμύρια streams στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Spotify,  ενώ η ιταλική συμμετοχή στο Τελ Αβίβ έχει γίνει ήδη Χρυσή στην Ισπανία. Και πέρα από το πιστοποιημένο χρυσό στην Ισπανία, το τραγούδι συμπεριλήφθηκε επίσης στην αριστοκρατική κατάταξη του Global Spotify.

Θέλοντας να μοιραστεί την χαρά του με τους θαυμαστές του ο Mahmood ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram την ακόλουθη ανάρτηση, κάνοντας και μια αναφορά στα πρώτα του βήματα στην μουσική:

Το 2011, άρχισα να ανεβάζω κάποιες διασκευές στα αγγλικά στο YouTube και όσο ανέβαζα τόσο αυξάνονταν οι προβολές, φτάνοντας ακόμα και τις 100 χιλιάδες, το οποίο μου φαίνονταν σαν ξεχωριστό αποτέλεσμα. Ξυπνώντας τώρα και αντιλαμβάνοντας ότι το Soldi έχει φτάσει στις 100 εκατομμύρια προβολές με κάνει να καταλάβω ότι ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα θα το κάνω πάλι εκατομμύρια φορές. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ πραγματικά.  

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Nel 2011 avevo iniziato a mettere delle cover in inglese su YouTube e più ne mettevo più le visualizzazioni aumentavano, anche ad arrivare a 100,000 views, che già mi sembrava un risultato spaventoso. Vedere che il video di SOLDI ha raggiunto 100 milioni di views mi fa capire che tutto ciò che ho fatto fino ad oggi lo rifarei altri milioni di volte. GRAZIE RAGAZZI , GRAZIE DAVVERO. — En 2011 comencé poner cover en inglés en YouTube y cuantas más ponía, más visitas tenía, incluso alcanzando las 100,000 vistas, lo que ya parecía un resultado muy bueno. Ver que el video de SOLDI ha alcanzado los 100 millones de reproducciones me hace comprender que todo lo que he hecho hasta ahora lo haría de nuevo millones de veces. GRACIAS CHICOS, DE VERDAD GRACIAS. — In 2011, I started uploading some covers in English on YouTube and the more I uploaded them, the more the views increased, even reaching 100k, which to me looked like an outstanding result. Waking up now and realising that Soldi has reached 100M views makes me understand that what I’ve done up until know, I’d do again millions of times. Thank you, THANK YOU TRULY

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mahmood (@mahmood) στις

 

Ο Μιλανέζος καλλιτέχνης βρίσκεται αυτό το διάστημα σε καλοκαιρινή περιοδεία και σύντομα θα εμφανιστεί στο γνωστό Montreux Jazz Festival, όπου θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του στο ελβετικό κοινό. Μπορείτε να δείτε το συνολικό πρόγραμμα των εμφανίσεων του καλλιτέχνη και εδώ.

Ο Mahmood στην Eurovision

Ο Μιλανέζος καλλιτέχνης αφού κατάφερε να στεφθεί ο μεγάλος νικητής στο Sanremo Music Festival ανάμεσα σε 24 άλλους διαγωνιζόμενους, στην συνέχεια εκπροσώπησε την Ιταλία στο διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Συνδυάζοντας του ιταλικούς στίχους με μια δοση Αραβικών το τραγούδι από την αρχή ήταν ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί, ενώ τελικά κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση με ένα σύνολο 472 βαθμών ( 253 από το κοινό και 219 από τις εθνικές επιτροπές)

Ας θυμηθούμε την φανταστική ερμηνεία του Soldi στο Expo Tel Aviv που έκανε όλο το στάδιο να συμμετάσχει με το χαρακτηριστικό διπλό χειροκρότημα στο ρεφραίν του τραγουδιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.