Ιταλία: Με κόσμο το Sanremo Festival 2021

Ιταλία: Με κόσμο το Sanremo Festival 2021

Η Ιταλία ήταν αναμφίβολα μια από τις χώρες που επλήγησαν άσχημα από την πανδημία του ιού COVID-19, κάτι που όπως φαίνεται θα επηρεάσει ως ένα βαθμό την διεξαγωγή του φεστιβάλ του Sanremo, καθώς θα διεξαχθεί στο πενθήμερο 2 έως 6 Μαρτίου, περίπου ένα μήνα αργότερα από τις συνηθισμένες ημερομηνίες.

Παρά τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν από την πανδημία, εκπρόσωποι της RAI επιβεβαιώνουν την πρόθεση τους το Festival να διεξαχθεί με παρουσία κοινού.  Συγκεκριμένα ο διευθυντής του RAI Stefano Coletta δήλωσε πως φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Teatro Ariston όπως κάθε χρόνο με τον κόσμο να είναι παρών και πως οι συνθήκες διεξαγωγής  θα είναι όσο γίνεται πλησιέστερες σε αυτές ενός φυσιολογικού φεστιβάλ.  Φυσικά για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα υποβληθούν στα απαραίτητα test για τον ιό καθώς και σε μέτρηση θερμοκρασίας σε περίπτωση που έχουν πυρετό.

Ακόμη δεν είναι γνωστό αν εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Eurovision 2021 θα επιλεγεί από το επερχόμενο φεστιβάλ του Sanremo, καθώς επίσης ούτε περαιτέρω λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του φεστιβάλ. Πάντως από το 2011, όταν η Ιταλία επέστρεψε  στην Eurovision μετά από πολυετή αποχή, ο εκπρόσωπός της επιλέγεται πάντα μέσω του φεστιβάλ με μοναδική εξαίρεση το 2014, όταν επιλέχθηκε με απευθείας ανάθεση η Emma Marone. Ας θυμηθούμε το Fai Rumore του Diodato, το τραγούδι που κέρδισε το περσινό φεστιβάλ του Sanremo και θα εκπροσωπούσε την Ιταλία στην Eurovision 2020 που όμως ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Πηγή Εικόνας: oasport.it

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.