Ιταλία: Η Rai ξεκινά την διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την διοργάνωση της Eurovision 2022

Ιταλία: Η Rai ξεκινά την διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την διοργάνωση της Eurovision 2022

Μετά την συνάντηση στελεχών της Rai με ομολόγους τους από την EBU, η RAI ξεκινάει την  διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την διοργάνωση της Eurovision 2022 με 12 πόλεις μέχρι στιγμής να έχουν δηλώσει έστω προφορικό ενδιαφέρον (Ρώμη, Μιλάνο, Τορίνο, Νάπολι, Μπολόνια, Βερόνα, Σαν Ρέμο, Ρίμινι, Φλωρεντία, Μπάρι, Πεζάρο, Ρέτζιο Εμίλια).

Κριτήρια Επιλογής Πόλης

Η ανακοίνωση της Rai η οποία δημοσιεύτηκε και στο eurovision.tv υπογραμμίζει τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγεί η πόλη που θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision, τα οποία είναι τα εξής:

  • Να διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο το οποίο να μην απέχει περισσότερο από 90 λεπτά από την πόλη.
  • Να διαθέτει τουλάχιστον 2000 δωμάτια ξενοδοχείων κοντά στην περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η Eurovision.
  • Nα διαθέτει έναν χώρο με τις απαιτούμενες υποδομές ώστε να φιλοξενήσει μια διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας σαν την Eurovision.

 

Κριτήρια Επιλογής Χώρου Εκδήλωσης

Οι απαραίτητες υποδομές που πρέπει να έχει ένας χώρος ώστε να φιλοξενήσει την Eurovison είναι η παρακάτω:

  • Να είναι  εσωτερικός χώρος με κλιματισμό και να έχει μια καλά καθορισμένη περίμετρο.
  • Να έχει χωρητικότητα κοινού στην κύρια αίθουσα περίπου 8.000 – 10.000 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (που αντιστοιχεί στο 70% της μέγιστης χωρητικότητας αυτού του χώρου για τακτικές συναυλίες, λαμβάνοντας υπόψη το συγκεκριμένο στάδιο και τις ανάγκες παραγωγής του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision).
  • Να έχει μια κύρια αίθουσα όπου να μπορεί να πραγματοποιηθεί μια ραδιοτηλεοπτική εκπομπή υψηλών προδιαγραφών.
  • Να διαθέτει άφθονο χώρο με εύκολη πρόσβαση στην κεντρική αίθουσα, καθώς επίσης να υποστηρίζει επιπλέον ανάγκες παραγωγής, όπως: κέντρο Τύπου, χώρους φιλοξενίας των αντιπροσωπειών, γκαρνταρόμπα, εγκαταστάσεις για καλλιτέχνες, προσωπικό και θεατές.
  • Να είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για την Eurovision, 6 εβδομάδες πριν από την εκδήλωση, 2 εβδομάδες κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού (η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο) και μια εβδομάδα μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.