Ιταλία: Η RAI ανακοίνωσε ημερομηνίες και κανονισμούς του Sanremo 2016!

Ιταλία: Η RAI ανακοίνωσε ημερομηνίες και κανονισμούς του Sanremo 2016!

Τις ημερομηνίες και τους κανονισμούς του φετινού φεστιβάλ του Σανρέμο ανακοίνωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας, RAI. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου, θα διαρκέσει 5 ημέρες και θα ολοκληρωθεί στις 13 Φεβρουαρίου με τον μεγάλο τελικό.

Η Ιταλία έχει ήδη ανακοινώσει πως τη χώρα θα εκπροσωπήσει και φέτος στο διαγωνισμό ο νικητής του φεστιβάλ του Σανρέμο, όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι με τους Il Volo. Στην περίπτωση που δεν επιθυμεί ο νικητής να είναι αυτός που θα σηκώσει τη σημαία της Ιταλίας στη Στοκχόλμη, τότε η RAI θα επιλέξει κάποιον άλλον από τους διαγωνιζόμενους του φεστιβάλ.

Το Σανρέμο 2016, θα διεξαχθεί από τις 9 εώς τις 13 Φεβρουαρίου 2015 στο θέατρο Ariston, και παρουσιαστής του για μία ακόμα φορά θα είναι ο Carlo Conti. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του Σανρέμο 2016 έχει ως εξής:

Serata 1: Τρίτη 9 Φεβρουαρίου

Serata 2: Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου

Serata 3: Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

Serata 4: Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Serata 5: Τελικός, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Ο διαγωνισμός είναι χωρισμένος σε 3 στάδια. Τις 2 πρώτες ημέρες του φεστιβάλ οι 18 συμμετέχοντες χωρίζονται σε 2 γκρουπ των 9 τραγουδιών κάθε ημέρα. Το κοινό ψηφίζει μέσω sms και τηλεφωνημάτων όπως και η κριτική επιτροπή για το ποια τραγούδια θα προχωρήσουν στη συνέχεια. Την τρίτη ημέρα και οι 18 συμμετέχοντες ερμηνεύουν μια διάσημη ιταλική διασκευή, και το κοινό μαζί με τους δημοσιογράφους βραβεύει τον καλύτερο. Την 4η ημέρα είναι ο ημιτελικός του διαγωνισμού. Οι 13 πρώτοι σε ψήφους στο κοινό και στην κριτική επιτροπή, από τις εμφανίσεις των 2 πρώτων ημερών, αλλά και του ημιτελικού προκρίνονται στον τελικό του Σαββάτου. Ένας ακόμη συμμετέχων επιλέγεται αποκλειστικά από την κριτική επιτροπή ως o 14ος φιναλίστ. Στον τελικό του Σαββάτο κοινό και κριτική επιτροπή επιλέγουν το νικητή όπου κερδίζει και το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Σε περίπτωση που αυτός αρνηθεί, η τηλεόραση της Ιταλίας έχει το δικαίωμα να επιλέξει κάποιον από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.

 

Η Ιταλία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision:

Η Ιταλία είναι μία από τις 7 χώρες που διαγωνίστηκαν στον 1ο διαγωνισμό της Eurovision, στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Έχει συμμετάσχει 40 φορές. Μέχρι το 1997 συμμετείχε σχεδόν κάθε χρόνο. Μετά την 4η θέση που κατέλαβε το 1997 με το τραγούδι Fiumi Di Parolle και τους Jallise αποφάσισε να απέχει από το διαγωνισμό δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι είχε κερδίσει μόνο 2 φορές (1964, 1990).

Το 2011 η Ιταλία επιστρέφει στο διαγωνισμό ιδανικά, αφού κερδίζει τη 2η θέση. Έκτοτε κατάφερε να βρεθεί στην 1η δεκάδα τις 4 από τις 5 φορές.

Το 2015 στη Βιέννη πηγαίνει με τους νικητές του Σανρεμο Il Volo και το Grande Amore, ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για το βραβείο. Τελικά ενώ κερδίζει το televoting, προσγειώνεται στην 3η τελικά θέση εξαιτίας της ψήφου των κριτικών επιτροπών.

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθείστε τη συμμετοχή της Ιταλίας Fiumi Di Parolle, από το διαγωνισμό της Eurovision το 1997 στην Ιρλανδία, όπου υπήρξε η αφορμή η χώρα να αποχωρήσει από το διαγωνισμό για 14 χρόνια:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.