Ιταλία: Ακούστε τα πρώτα 12 τραγούδια του Sanremo Festival 2022 – Mahmood & Blanco νικητές της πρώτης βραδιάς

Ιταλία: Ακούστε τα πρώτα 12 τραγούδια  του Sanremo Festival 2022 – Mahmood & Blanco νικητές της πρώτης βραδιάς

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη βραδιά του Sanremo Festival 2022, όπου ακούστηκαν για πρώτη φορά τα 12 από τα 25 υποψήφια τραγούδια. Το Teatron Ariston στη πόλη Sanremo φιλοξενεί για ακόμη μια χρονιά το φεστιβάλ με κεντρικό παρουσιαστή αλλά και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Amadeus (Amedeo Umberto Rita Sebastiani) ο οποίος είχε ως συμπαρουσιάστρια στην πρώτη βραδιά του φεστιβάλ την θρυλική Ornella Muti. Επί σκηνής είδαμε επίσης και το το house συγκρότημα Meduza, τους ηθοποιούς FiorelloRaoul Bova και Nino Frassica καθώς και τον τενίστα Matteo Berrettini.

Στην πρώτη βραδιά την παράσταση έκλεψαν για ακόμη μια φορά οι περσινοί νικητές του Sanremo Festival και της Eurovision, Måneskin, οι οποίοι ερμήνευσαν το νικητήριο τραγούδι τους Zitti e Buoni αλλά το Caroline.

Το διαγωνιστικό μέρος

Ανάμεσά τους αποψινούς διαγωνιζόμενους συναντήσαμε αρκετούς πρώην εκπροσώπους της Ιταλίας στην Eurovision όπως ο Mahmood (2019), o Gianni Morandi (1970) και ο Massimo Ranieri (1971), καθώς επίσης και αρκετούς καλλιτέχνες που έχουν δοκιμαστεί ξανά στο φεστιβάλ όπως οι Achille Lauro, Giusy Ferreri, La Rappresentante di Lista, Noemi ενώ ο Yukan επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Sanremo Festival μέσω του Sanremo Giovani 2021. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Mahmood εκτός από το τραγούδι του, υπογράφει και την σύνθεση του τραγουδιού της Noemi. Οι αποψινοί διαγωνιζόμενοι είναι οι παρακάτω, στους συνδέσμους μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια τους.

  1. Achille Lauro & Harlem Gospel Choir “Domienca”
  2. Yuman “Ora e qui”
  3. Noemi “Ti amo, non lo so dire”
  4. Gianni Morandi “Apri tutte le porte”
  5. La Rappresentante di Lista “Ciao Ciao”
  6. Michele Bravi “Inverno dei fiori”
  7. Massimo Ranieri “Lettera al di là del Mare”
  8. Mahmood & Blanco “Brividi”
  9. Ana Mena “Duecentomile Ore”
  10. Rkomi “Insuperabile”
  11. Dargen D’Amico “Dove si balla”
  12. Giusy Ferreri “Miele”

Απόψε τα αποτελέσματα κρίθηκαν από 3 κριτικές επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από δημοσιογράφους. Στην πρώτη συμμετείχαν δημοσιογράφοι που εργάζονται στον τύπο και την τηλεόραση, στην δεύτερη στο ραδιοφώνου και στην τρίτη στο διαδίκτυο. Η κατάταξη της πρώτης βραδιάς είναι η παρακάτω:

  1. Mahmood & Blanco
  2. La Rappresentante di Lista
  3. Dargen D’Amico
  4. Gianni Morandi
  5. Massimo Ranieri
  6. Noemi
  7. Michele Bravi 
  8. Rkomi
  9. Achille Lauro & Harlem Gospel Choir
  10. Giusy Ferreri
  11. Yuman
  12. Ana Mena

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.