Ισραήλ: Ξεκινά 24 Νοεμβρίου η αναζήτηση του επόμενου εκπροσώπου για την Eurovision

Ισραήλ: Ξεκινά 24 Νοεμβρίου η αναζήτηση του επόμενου εκπροσώπου για την Eurovision

To τηλεοπτικό πρόγραμμα HaKokhav HaBa L’Eurovizion , η Ισραηλινή εκδοχή του σόου ταλέντων Rising Star, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 24 Νοεμβρίου ξεκινώντας την αναζήτηση για τον επόμενο Ισραηλινό εκπρόσωπο για την Eurovision 2019.

Το HaKokhav HaBa L’Eurovizion

To HaKokhav HaBa L’Eurovizion αποτελεί τα τελευταία χρόνια τον μηχανισμό μέσα από τον οποίο η χώρα επιλέγει τους εκπροσώπους της για τον διαγωνισμό της Eurovision. Φέτος η διαδικασία που θα βρει τον διάδοχο της Netta θα ξεκινήσει στις 24 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο με τα προηγούμενα έτη. Οι καλλιτέχνες κατά τον γύρο των ακροάσεων θα πρέπει να συγκεντρώσουν με την ερμηνεία του ένα 70% της συνολικά από την δυνητική βαθμολογίας για να περάσουν στον επόμενο γύρο.

Κριτές στην επιτροπή φέτος, που με τις θετικές ή αρνητικές αποκρίσεις τους συμβάλουν στην βαθμολογία, θα’ναι οι ακόλουθοι :

  • Assaf Amdursky
  • Harel Skaat – (Eurovision 2010)
  • Keren Peles
  • Shiri Maimon – (Eurovision 2005) 
  • Static & Ben El Tavori

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ωστόσο κάποιες αλλαγές έχουν εισαχθεί στην φετινή διαδικασία, με πρώτη από αυτές να θέλει την επιλογή του τραγουδιού που θα δούμε στην Eurovision να αποτελεί μέρος του ίδιου σόου.Ένα σύνολο από τρεις εκπομπές θα λάβουν χώρα για την εύρεση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την χώρα μέσα στο σπίτι της. Επίσης το κρατικό κανάλι θα πραγματοποιήσει ένα επιπλέον σόου για να επιλέξει ακόμη έναν τραγουδιστή που θα περάσει κατευθείαν στον τελικό του HaKokhav HaBa L’Eurovizion.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που και τα δύο κανάλια, Reshet 12 και KAN θα διεξάγουν σόου για την επιλογή του Ισραηλινού εκπροσώπου. Την προηγούμενη χρονιά το πρώτο κανάλι είχε καθορίσει τον καλλιτέχνη μέσα από τα σόου ενώ το ΚΑΝ εσωτερικά είχε επιλέξει το τραγούδι.

Το Ισραήλ στην Eurovision

To Ισραήλ έχει συμμετάσχει συνολικά 40 φορές από το ντεμπούτο του το 1973. Στην πρώτη του συμμετοχή με την Ilanit κατετάγη 4ο. Συνολικά έχει στεφθεί νικήτρια χώρα 4 φορές, εκ των οποίων οι δύο πρώτες, το 1978 και 1979. Η πρώτη με τους Izhar Cohen και the Alphabeta, και το τραγούδι “A-Ba-Ni-Bi” και η δεύτερη νίκη με τους Gali Atari and Milk and Honey, και το “Hallelujah”. Η τρίτη του νίκη ήρθε το 1998, με την Dana International και το “Diva” για να φτάσουμε φέτος στην 4η νίκη του με την Netta και το τραγούδι Toy. Εκτός από τις νίκες έχει καταφέρει αρκετές ψηλές θέσεις όπως οι δεύτερες θέσεις του Avi Toledano το 1982 και Ofra Haza το 1983. Ο προηγούμενος νικητής, Izhar Cohen επέστρεψε το 1985 και ήρθε 5ος. Οι Duo Datz finished ήρθαν τρίτοι το 1991 ενώ το συγκρότημα Eden κατετάγη 5ο το 1999.

Μετά την εισαγωγή των ημιτελικών το 2004, η χώρα έχει αποτύχει 6 φορές συνολικά να προκριθεί στον τελικό. Το 2014, η Mei Feingold κατέληξε 14η στον 2ο ημιτελικό παρόλο που θεωρούνταν φαβορί για πρόκριση. Το 2015, το Ισραήλ σπάει το σερί των αποτυχιών με τον Nadav Guedj που πετυχαίνει να φτάσει την ένατη θέση στον τελικό με το Golden Boy. H καλύτερη θέση της χώρας τον 21ο αιώνα, πριν την νίκη του το 2018 σημειώθηκε το 2005 με την Shiri Maimon που χάρισε στην χώρα της μια τέταρτη θέση. Ας θυμηθούμε εκείνη την ερμηνεία της στο Κίεβο της Ουκρανίας:

Πηγή: ESCKaz

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.