Ισραήλ: Μαλλιά κουβάρια στο Υπουργικό για τις περικοπές λόγω Eurovision

Ισραήλ: Μαλλιά κουβάρια στο Υπουργικό για τις περικοπές λόγω Eurovision

Η φιλοξενία του Διαγωνισμού της Eurovision ποτέ δεν υπήρξε εύκολη υπόθεση για την διοργανώτρια χώρα, ιδίως λόγω των οικονομικών επιβαρύνσεων που επιφέρει η φιλοξενία του. Οικονομικοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε μια άνευ προηγουμένου ένταση στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Benjamin Netanyahu με τους υπουργούς να επιδίδονται σε διαμάχη μεταξύ τους.

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Συγκεκριμένα σήμερα συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο με θέμα τις περικοπές στον προϋπολογισμό των υπουργείων κατά 1,3%. Οι περικοπές προτάθηκαν για την εξοικονόμηση ποσού ύψους 22 δις NIS ( 5,2 δις ευρώ) που θα διατεθούν στην κάλυψη αναγκών σχετιζόμενων με τους μισθούς αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων, την οικονομική ενίσχυση των μεθοριακών κοινοτήτων πλησίον της Λωρίδας της Γάζας και την διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision.

Οι περισσότεροι υπουργοί παραπονέθηκαν για τις περικοπές στα υπουργεία τους διαμαρτυρόμενοι για το κόστος της επόμενης Eurovision, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στα 150 NIS ( 35 εκ ευρώ). Κατά την συζήτηση που έγινε για το αν έπρεπε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να καλύψει από δικά του κονδύλια την επόμενη Eurovision ή να λάβει επιπλέον κυβερνητική χρηματοδότηση τα πνεύματα μεταξύ του επιτελάρχη του πρωθυπουργού, Yoav Horowitz και του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Shai Babad άναψαν για τα καλά. Στην κορύφωση της διαφωνίας τους έφτασε ο πρώτος να χαρακτηρίζει το δεύτερο τσαρλατάνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών  Aryeh Deri  ο οποίος μεταξύ κι άλλων υπουργών δήλωσε:

“Εναντιώθηκα στις περικοπές εξαιτίας της αναμενόμενης (λόγω Eurovision) βεβήλωσης της αργίας του Σαββάτου, ενώ άλλοι υπουργοί εναντιώθηκαν γιατί πιστεύουν ότι κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας πρέπει να χρηματοδοτήσει την επόμενη Eurovision από τον δικό του μεγάλο προϋπολογισμό και όχι από πρόσθετα κεφάλαια”

Μετά από αντεγκλήσεις υπουργών και μια ωριαία διακοπή της συνεδρίασης τελικά ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων. Η υπόθεση της Eurovision φαίνεται να διχάζει ακόμα τον πολιτικό κόσμο του Ισραήλ παρόλο που οι προετοιμασίες προχωράνε με γοργούς ρυθμούς. Αλλά ποιος είπε ότι η διοργάνωση της Eurovision αποτελεί εύκολη υπόθεση!

Θυμίζουμε ότι ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ, στις 14,16 και 18 Μαϊου στο Tel Aviv Convention Centre

Πηγή:Ynetnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.