Ισραήλ: Εναλλακτικές μορφές προστασίας στο τραπέζι προκειμένου να παρευρεθεί η χώρα στο Τορίνο

Ισραήλ: Εναλλακτικές μορφές προστασίας στο τραπέζι προκειμένου να παρευρεθεί η χώρα στο Τορίνο

Προχθές, όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, ο ισραηλινός φορέας IPBC ανακοίνωσε ότι προς το παρόν δεν μπορεί να εγγυηθεί την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2022 που θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από ένα μήνα στο Τορίνο της Ιταλίας. Ο λόγος της συγκεκριμένης απόφασης είναι η αδυναμία εγγύησης προστασίας της αποστολής που θα παρευρεθεί στον διαγωνισμό καθώς οι εργαζόμενοι της ισραηλινής υπηρεσίας ασφαλείας βρίσκονται σε απεργία. Ωστόσο, η προαναφερθείσα υπηρεσία προέβη σε νέες δηλώσεις χθες και συγκεκριμένα στο ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την αποστολή προκειμένου να καταφέρει να παρευρεθεί με φυσική παρουσία. Το IPBC ανταποκρίθηκε ως εξής:

“Τις ερχόμενες μέρες, το GGS (ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας) θα προβεί σε προσπάθειες με σκοπό την εύρεση λύσης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σωματείο για την βοήθεια και την στήριξή του και ελπίζουμε σε επίλυση του προβλήματος και κανονική παρουσία της χώρας μας στην Eurovision”.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται σε συνέχεια αυτής της EBU ότι αναγνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στον φορέα και πως βρίσκεται και σε συζητήσεις με αυτόν για την συνέχιση της φετινής συμμετοχής. Δεδομένων αυτών και του γεγονότος ότι το Ισραήλ αναφέρεται κανονικά στην λίστα συμμετεχόντων στην επίσημη σελίδα του Eurovision.tv, όλα δείχνουν πως θα δούμε την χώρα να διαγωνίζεται κανονικά στον ημιτελικό της 12ης Μαΐου!

Υπενθυμίζουμε πως το Ισραήλ διαγωνίζεται στην 2η θέση του δεύτερου ημιτελικού με τον Michael Ben David και το I.M, διεκδικώντας την 7η συνεχόμενη πρόκριση από το 2015.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.