Ισπανία: O Famous μεγάλος νικητής του Operación Triunfo 2018

Ισπανία: O Famous μεγάλος νικητής του Operación Triunfo 2018

Μετά από 14 σόου το Operación Triunfo 2018 έφτασε στο τέλος του απόψε με τον μεγάλο τελικό στο οποίο διαγωνίστηκαν 5 καλλιτέχνες. Μεγάλος νικητής του talent show o Famous! 

ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Στον μεγάλο τελικό του σόου διαγωνίστηκαν οι Sabela, Famous, Alba, Natalia και Julia. Στο πρώτο μέρος της βραδιάς ο κάθε καλλιτέχνης ερμήνευσε ένα τραγούδι της επιλογής του.

Μετά τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας οι πρώτοι τρεις σε ψήφους Famous, Natalia, Alba προχώρησαν σε ένα Σούπερ Τελικό γύρο , κατά τον οποίον ερμήνευσαν πάλι τα τραγούδια τους. Η Sabela ήρθε 4η και η Julia 5η μένοντας εκτός του σούπερ τελικού.

Μετά τον δεύτερο γύρο ο Famous κέρδισε τον Σούπερ Τελικό και κέρδισε τον διαγωνισμό. Τα αποτελέσματα μετά τον 2ο γύρο διαμορφώθηκαν ως ακόλουθα:

1. Famous (36%)
2.  Alba Reche  (35%)
3.  Natalia (29%)

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν Roberto Leal  ενώ Κατά την διάρκεια του σόου εμφανίστηκαν στην σκηνή οι Rozalen, Amaia (Spain 2018), David Otero και ο Pablo Alboran.  Επίσης και οι 16 καλλιτέχνες  που έλαβαν μέρος στο σόου ανέβηκαν όλοι μαζί στην σκηνή ενώ την επόμενη βδομάδα θα προβληθεί ένα Χριστουγεννιάτικο σόου όπου και οι 4 φιναλίστ του ΟΤ 2017 θα δώσουν το παρών.

Η ιστορία του Operación Triunfo

Το Operación Triunfo ξεκίνησε στην Ισπανία το 2001 και χρησιμοποιήθηκε σαν διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της χώρα για την Εurovision 2002.

H πρώτη σεζόν του τηλεοπτικού προγράμματος χώρισε μεγάλη επιτυχία στην χώρα. Η νικήτρια του πρώτου σόου Rosa Lopez το 2001 εκπροσώπησε την Ισπανία στο Ταλίν της Εσθονίας με το τραγούδι Europe’s living a celebration.

Το κρατικό κανάλι TVE χρησιμοποίησε το πρόγραμμα για να επιλέξει και τους εκπροσώπους και των επόμενων δύο ετών: Beth (2003) και Ramon (2004). Το 2005 το κρατικό κανάλι έκοψε το τηλεοπτικό προϊόν το οποίο συνέχισε να προβάλλεται από το ιδιωτικό κανάλι Tele Cinco χωρίς να σχετίζεται με τον διαγωνισμό της Eurovsion. Σημειωτέον ότι δύο διαγωνιζόμενες της 4ης σεζόν του talent show εκπροσώπησαν την Ισπανία στην Eurovision και συγκεκριμένα η Soraya Arnelas το 2009 και η Edurne το 2015.

Το πρόγραμμα επανήλθε στις οθόνες μέσα απ΄το κρατικό κανάλι το 2017 και εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε αποφασίστηκε να αποτελέσει τον μηχανισμό επιλογής του εκπροσώπου της χώρας για την Eurovision 2018.

Οι νικητές λοιπόν του ΟΤ 2017 Alfred & Amaia εκπροσώπησαν την χώρα με το τραγούδι Tu cancion και κατετάγησαν στην 23η θέση του τελικού

Ο εκπρόσωπος της Ισπανίας θα επιλεγεί μέσα από το  Operacion Triunfo σε ένα ειδικό σόου τον Ιανουάριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.