Ισπανία: Στις 22 Ιουλίου οι τελικές αποφάσεις για την Eurovision 2022

Ισπανία: Στις 22 Ιουλίου οι τελικές αποφάσεις για την Eurovision 2022

Παρά τα πολύ φτωχά αποτελέσματα της χώρας με μόλις 2 θέσεις στην δεκάδα του διαγωνισμού την τελευταία δεκαετία (2012, 2014), η Ισπανία δηλώνει παρών και στην επερχόμενη Eurovision που θα διεξαχθεί στην Ιταλία. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTVE επιβεβαίωσε πως οι όποιες αποφάσεις για τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουλίου. Υπάρχει έντονη φημολογία ότι υπάρχουν σχέδια για επιστροφή του Festival de la Canción de Benidorm το οποίο ήταν ένα ετήσιο φεστιβάλ που διεξαγόταν ετησίως κάθε καλοκαίρι από το 1959 έως το 2006 και ήταν βασισμένο στα πρότυπα του εθνικού τελικού της Ιταλίας Sanremo. Αν ισχύσει τελικά, θα είναι η πρώτη φορά από το 2019 που η Ισπανία θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της για την Eurovision μέσω εθνικού τελικού. Πολύ πιθανό την ίδια ημερομηνία να ανακοινωθούν και αποφάσεις για την Junior Eurovision 2021 που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβρη στο Παρίσι της Γαλλίας μιας και ενώ αναφέρεται κανονικά στην wikipedia πως έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή της, η ιστοσελίδα Eurofestivales που ασχολείται εντατικά με τον εν λόγω διαγωνισμό αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα.

 

Η Ισπανία στον Διαγωνισμό της Eurovision

Η Ισπανία συμμετείχε για πρώτη φορά στην Eurovision το 1961. Θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει και ως “Βασίλισσα των ρεκόρ” μιας και απαριθμεί δύο συνεχόμενες νίκες (1968, 1969), ρεκόρ που κατέχει μαζί με τις Ιρλανδία, Λουξεμβούργο και Ισραήλ. Επιπλέον, συμμετέχει ανελλιπώς από το 1961 μετρώντας μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο (πρώτη συμμετόχη το 1959) τις περισσότερες συνεχόμενες συμμετοχές από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Πλέον είναι η χώρα με το μακρύτερο χάσμα μεταξύ νικών (52 χρόνια) οπότε σε περίπτωση που νικήσει θα καταρρίψει το ρεκόρ της Αυστρίας όπου έως το 2014 ήταν 48. Τα τελευταία χρόνια οι επιδόσεις της δεν είναι και οι καλύτερες καθώς την τελευταία δεκαετία βρέθηκε μόλις δύο φορές στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού με την πιο πρόσφατη θέση στην πεντάδα να βρίσκεται στο μακρινό 1995. Το 2021 εκπροσωπήθηκε από τον Blas Cantó και το τραγούδι “Voy a quedarme” καταλαμβάνοντας την 24η θέση με μόλις 6 βαθμούς από τις επιτροπές της Βουλγαρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ποιον θα θέλατε να δείτε να σηκώνει την Ισπανική σημαία στην Eurovision 2022; Γράψτε μας στα σχόλια! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.