Ισπανία: Περισσότερα από 1000 τραγούδια υποβλήθηκαν για τον εθνικό τελικό της χώρας

Ισπανία: Περισσότερα από 1000 τραγούδια υποβλήθηκαν για τον εθνικό τελικό της χώρας

Περισσότερες από 1000 μουσικές προτάσεις συγκεντρώθηκαν στον Ισπανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTVE, για την Eurovision 2019.

953 τραγούδια από τους ανώνυμους συνθέτες

Όπως σας είχαμε ενημερώσει προηγούμενο άρθρο, η Ισπανία φέτος θα επιλέξει την επόμενη συμμετοχή της για το Τελ Αβίβ μέσα από το talent show Operacion Triunfo 2018. Ενώ λοιπόν η διαδικασία του talent show βρίσκεται σε εξέλιξη το κρατικό κανάλι είχε ανοίξει την 1η Νοεμβρίου μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του την πλατφόρμα για γνωστούς και ανώνυμους συνθέτες να υποβάλλουν τις μουσικές τους προτάσεις για την επόμενη Eurovision. Ο αριθμός των υποβολών πραγματικά εντυπωσιακός κι έφτασε τα 953 τραγούδια!

100 μουσικές προτάσεις από αναγνωρισμένους συνθέτες

Παράλληλα το κρατικό κανάλι σε συνεργασία με την Gestmusic (παραγωγός του Operacion Triunfo) είχαν απευθύνει ειδική πρόσκληση σε αναγνωρισμένους συνθέτες και μουσικούς του καλλιτεχνικού στερεώματος, διαδικασία από την οποία προστέθηκαν επιπλέον 100 τραγούδια , εκτοξεύοντας τον συνολικό αριθμό των υποβληθέντων τραγουδιών πάνω από τα 1000.

Παρόλο που ο κάθε συνθέτης έχει προτείνει τον καλλιτέχνη που θεωρεί ότι ταιριάζει στο τραγούδι του, ωστόσο η σύσταση του δεν είναι δεσμευτική. Στην παρούσα φάση θα ακολουθήσει ένα τελικό ξεκαθάρισμα από το σύνολο των τραγουδιών και ένα σύνολο 20 (10 από τις προτάσεις των ανώνυμων συνθετών και 10 από τους αναγνωρισμένους συνθέτες) θα τεθεί σε ψηφοφορία του κοινού. Η online ψηφοφορία θα διεξαχθεί για δύο εβδομάδες στην επίσημη ιστοσελίδα του RTVE και τα τρία πρώτα τραγούδια σε ψήφους από τα 20, θα προκριθούν απευθείας στο Eurovision Gala.

Από τα 17 εναπομείναντα κομμάτια, τα επτά θα τα επιλέξει μια επιτροπή ειδικών από directors του RTVE και δύο καθηγητές του OT. Στόχος είναι να υπάρχουν δέκα τραγούδια στο σόου της Eurovision. Η ψήφος του κοινού στο ειδικό σόου του Eurovision Gala θα κρίνει ποιος είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της Ισπανίας στην Eurovision 2019. Σημειωτέον ότι και οι 16 από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν ή ακόμη συμμετέχουν στο ΟΤ θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο στο Eurovision Gala.

Την Ισπανία φέτος εκπροσώπησαν οι φιναλίστ του OT Alfred και Αmaia με το τρυφερό Tu Cancionκατακτώντας την 23η θέση στον Μεγάλο Τελικό με 61 βαθμούς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.