Ισπανία: Με το Voy a quedarme ο Blas Cantó στο Ρότερνταμ

Ισπανία: Με το Voy a quedarme ο Blas Cantó στο Ρότερνταμ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Destino Eurovision,  η εθνική επιλογή της Ισπανίας για την Eurovision 2021. Απόψε ο Blas Cantó ερμήνευσε δύο τραγούδια, το Memoria και το Voy a quedarme, με το Ισπανικό κοινό να αποφασίζει με ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσει ο Blas την Ισπανία στην Eurovision 2021.

Η αποψινή βραδιά πραγματοποιήθηκε στα Estudios de Prado del Rey στην Μαδρίτη με παρουσιαστές τους  Tony Aguilar, Julia Varela και Víctor Escudero. Καλεσμένοι τραγουδιστές ήταν οι  Vanesa Martín, Nia, Andrés Suárez, Cepeda, Roi καθώς επίσης και δύο πρώην εκπρόσωποι της Ισπανίας στην Eurovision, H Edurne (2015-Amanecer-21η θέση) και η Pastora Soler (2012-Quédate Conmigo-10η θέση). Οι καλεσμένοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν ντουέτα μαζί με τον Blas.

Τα αποτελέσματα

Tο νικητήριο τραγούδι επιλέχθηκε αποκλειστικά από το κοινό που ψήφισε μέσω televoting, SMS και την εφαρμογή της Ισπανικής τηλεόρασης γι’αυτόν τον σκοπό. Νικητήριο τραγούδι αναδείχθηκε το Voy a quedarme με ποσοστό 58%.

https://www.youtube.com/watch?v=9k-f0GE0gIc

Λίγα λόγια για τον Blas Cantó

Ο Blas Cantó γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1991 είναι Ισπανός Τραγουδιστής. Ήταν μέλος του ισπανικού συγκροτήματος Auryn, ενώ το 2017 ξεκίνησε σόλο καριέρα. Το 2004 συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Ισπανίας για την Junior EurovisionEurojunior, με το τραγούδι Sentir“ όπου κατέληξε στην δεύτερη θέση και την χώρα εκπροσώπησε η María Isabel, η μοναδική νικήτρια της χώρας στον διαγωνισμό της JESC.

Το 2009, ο Blas Cantó ίδρυσε το συγκρότημα Auryn μαζί με τους Álvaro GangoCarlos MarcoDavid Lafuente και Dani Fernández. Το 2011, η μπάντα συμμετείχε στο Destino Eurovisión , την εθνική διαδικασία επιλογής για την Eurovision 2011. Η μπάντα έφτασε την πρώτη τριάδα του τελικού, χάνοντας από την Lucía Pérez . 

Μετά την διάλυση των Auryn, Cantó κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του single In Your Bed στις 3 Μαρτίου 2017, την ίδια μέρα με τον τελικό του Tu Cara Me Suena. Στις 9 Μαρτίου 2018, κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο ισπανόφωνο του single Él no soy yo ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο “Complicado”, φτάνοντας στην κορυφή των ισπανικών Album Charts.

Επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ισπανία στην Eurovision 2020 μέσω απευθείας ανάθεση με το τραγούδι Universo. Μετά την ακύρωση του περσινού διαγωνισμού εξαιτίας της πανδημίας του ιού COVID-19, η Ισπανική τηλεόραση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.