Ισπανία: Μέσω εθνικού τελικού η επιλογή της συμμετοχής για την Eurovision 2022

Ισπανία: Μέσω εθνικού τελικού η επιλογή της συμμετοχής για την Eurovision 2022

Εδώ και μέρες υπήρχε έντονη φημολογία ότι υπάρχουν σχέδια για επιστροφή του Festival de la Canción de Benidorm το οποίο ήταν ένα ετήσιο φεστιβάλ που διεξαγόταν ετησίως κάθε καλοκαίρι από το 1959 έως το 2006 και ήταν βασισμένο στα πρότυπα του εθνικού τελικού της Ιταλίας Sanremo.

Σήμερα δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας, RTVE, προέβη στις προγραμματισμένες ανακοινώσεις σχετικά με την επιλογή της επόμενης συμμετοχής της χώρας στη Eurovision.

Ο διάδοχος του εμβληματικού Φεστιβάλ Τραγουδιού Festival de la Canción de Benidorm θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο του 2022 και θα χρησιμοποιηθεί και ως διαδικασία επιλογής της ισπανικής συμμετοχής για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2022.

Το Benidorm θα φιλοξενήσει τον τηλεοπτικό διαγωνισμό που θα αποτελείται από τρία shows: δύο ημιτελικούς και τον τελικό, τα οποία θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω της RTVE, του La 1 και του RTVE Play.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, ωστόσο ο μουσικός διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, θα περιλαμβάνει μια κριτική επιτροπή και δημόσια ψηφοφορία, ενώ στοχεύει στην προώθηση νέων ταλέντων της Ισπανίας στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της RVTE, José Manuel Pérez Tornero, δήλωσε ότι ο ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα πάρει τη συμμετοχή της χώρας «πολύ σοβαρά» φέτος, κάτι το οποίο επανέλαβε στην συνέντευξη Τύπου σήμερα, δηλώνοντας ότι η Ισπανία έχει ένα όραμα να κερδίσει την Eurovision 2022.

Φέτος την Ισπανία εκπροσώπησε ο Blas Cantó, ο οποίος επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ισπανία στην Eurovision 2020 μέσω απευθείας ανάθεσης με το τραγούδι Universo. Μετά την ακύρωση του περσινού διαγωνισμού εξαιτίας της πανδημίας του ιού COVID-19, η Ισπανική τηλεόραση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του. Τον Φεβρουάριο η RTVE διεξήγαγε εθνικό τελικό, με τον καλλιτέχνη να ερμηνεύει τα 2 υποψήφια τραγούδια του. Το κοινό που ψήφιζε για 10 μέρες, αποφάσισε, με ποσοστό 58%, πως το Voy a quedarme θα ήταν αυτό με το οποίο θα διαγωνιζόταν ο τραγουδιστής στο Ρότερνταμ. Δυστυχώς η φετινή συμμετοχή της Ισπανίας τερμάτισε στην 24η θέση του μεγάλου τελικού, συγκεντρώνοντας μόλις 6 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.