Ισπανία: Εσωτερικά θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2020

Ισπανία: Εσωτερικά θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2020

Η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας TVE, με την παρακάτω δημοσίευσή της, αποκάλυψε σήμερα ότι η συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2020 θα επιλεγεί εσωτερικά, χωρίς να αποκαλύπτει αν αυτό αφορά μόνο τον εκπρόσωπο ή και το τραγούδι.

Η χώρα από το 2016 επιλέγει την συμμετοχή της μέσω εθνικού τελικού, καταλήγοντας στις τελευταίες θέσεις του τελικού της Eurovision. Η καλύτερη θέση της Ισπανίας την τελευταία δεκαετία είναι η 10η, την οποία κατέλαβε το 2012 με την Pastora Soler , στην οποία έγινε ανάθεση, ενώ το τραγούδι Quédate Conmigo προέκυψε μέσω εθνικού τελικού, και το 2014 με την Ruth Lorenzo και το Dancing in the rain, μια συμμετοχή που αποφασίστηκε εξ ολοκλήρου μέσω του εθνικού τελικού εκείνης της χρονιάς.

Φέτος η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Miki με το τραγούδι La Venda, καταλαμβάνοντας την 22η θέση του μεγάλου τελικού στο Τελ Αβίβ, με 54 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.