Ισλανδία: Τα τελευταία προγνωστικά πριν τον τελικό του Söngvakeppnin 2017

Ισλανδία: Τα τελευταία προγνωστικά πριν τον τελικό του Söngvakeppnin 2017

Εκτός της Σουηδίας και της Νορβηγίας, η μικρότερη εκ των σκανδιναβικών χωρών η Ισλανδία αποφασίζει επίσης σήμερα το βράδυ το εκπρόσωπο της στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Με ένα πολύ μεγάλο φαβορί θα διεξαχθεί ο τελικός του Söngvakeppnin 2017, αλλά με τους Ισλανδούς πολλές φορές απρόβλεπτους στην ιστορία τους, όλα να είναι ανοιχτά. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Το μεγάλο φαβορί του αποψινού τελικού είναι η εκ Λος Άντζελες προερχόμενη Svala Björgvinsdóttir. Γεννημένη στην Ισλανδία, αλλά ζει τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ. Το τραγούδι της είναι ένα pop/electro κομμάτι, που αρέσει πολύ και στους fans, μιας και είναι πρώτη σε όλα τα διαδικτυακά polls, πέρα από τις εταιρείες στοιχημάτων. Η διαφορά στις αποδόσεις της συμμετοχής της, από όλες τις υπόλοιπες είναι πολύ μεγάλες.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο 24χρονος Daði Freyr Pétursson. Η συμμετοχή του είναι ένα mid-tempo αρκετά εύθυμο κομμάτι, που κατά τη γνώμη μου όμως παρά είναι flat. Ο ίδιος βέβαια είναι αρκετά επικοινωνιακός και ξέρει να περνάει καλά το κομμάτι του στο κοινό.

Τρίτο είναι το πιο upbeat κομμάτι του σημερινού τελικού. Ο Aron Hannes Emilsson ήταν ο μόνος εκ των φιναλίστ που χρησιμοποίησε ολόκληρη τη σκηνή. Θεωρείται από τους πιο ανερχόμενους pop καλλιτέχνες και αναμένεται να είναι ψηλά στην τηλεψηφοφορία. Το τραγούδι του υποστηρίζει και το τοπικό fan club της Eurovision.

Ακολουθούν οι επόμενες συμμετοχές σε κοντινές αποστάσεις στοιχηματικά. Ο τελικός νικητής θα αναδειχθεί σε δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο κοινό και κριτική επιτροπή θα επιλέξουν τα δύο τραγούδια που θα προκριθούν στο superfinal. Στον τελικό γύρο ψηφοφορίας το κοινό μόνο θα επιλέξει το νικητή. Η Ισλανδία παρά το μικρό της μέγεθος είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης ετησίως για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Πέρσι στον τελικό γύρο του Söngvakeppnin καταγράφηκαν 70.000 ψήφοι.

Στην παρακάτω playlist μπορείτε να ακούσετε όλα τα υποψήφια τραγούδια του φετινού Söngvakeppnin και στις δύο εκδοχές τους αγγλικά και ισλανδικά.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLLdX5JonsMa8FURtxc2v5YrPGEzjMRoVQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.