Ισλανδία: Με δύο πρώην νικήτριες ο τελικός του Söngvakeppnin 2016

Ισλανδία: Με δύο πρώην νικήτριες ο τελικός του Söngvakeppnin 2016

Με αφορμή τα 30 χρόνια παρουσίας της Ισλανδίας στη Eurovision, αλλά και των 30 ετών του Söngvakeppnin ενός εκ των δημοφιλέστερων τηλεοπτικών shows στη χώρα, η δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας βάζει τα δυνατά της για τον φετινό εθνικό τελικό τους και φέρνει ως guests δύο πρώην νικήτριες του διαγωνισμού.

Η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής νικήτρια του Βελγίου Sandra Kim, αλλά και η αγαπημένη των fans και νικήτρια για τη Σουηδία Loreen θα τραγουδήσουν ως καλεσμένες από το RÚV στον ισλανδικό τελικό, που θα διεξαχθεί στις 20 Φεβρουαρίου στην Laugardalsholl Arena. Θα προηγηθούν φυσικά δύο ημιτελικοί στις 6 και 13 Φεβρουαρίου ώστε τα 12 υποψήφια τραγούδια να περιοριστούν στα 7.

Μπορείτε να ακούσετε τα 12 υποψήφια τραγούδια της Ισλανδίας και να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για αυτά στο προηγούμενο σχετικό μας άρθρο.

Η Ισλανδία συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια στο διαγωνισμό και ακόμα δεν έχει πετύχει νίκη. Είναι η μόνη από τις Σκανδιναβικές χώρες που δεν έχουν κερδίσει. Καλύτερη της θέση είναι η 2η, που την κατέκτησε δύο φορές (1999 και 2009).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.