Ιρλανδία 2017: 330 τραγούδια για τον Brendan Murray

Ιρλανδία 2017: 330 τραγούδια για τον Brendan Murray

Όπως ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση της Ιρλανδίας RTE, 330 τραγούδια υποβλήθηκαν για τον Brendan Murray, τον φετινό εκπρόσωπο της χώρας στη Eurovision 2017. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα τραγούδια αυτά, θα περιοριστούν σε όσα ταιριάζουν στο Brendan και έχουν προοπτικές στο διαγωνισμό της Eurovision. Την απόφαση θα την λάβει ο διάσημος μάνατζερ και κριτής του X Factor UK Louis Walsh, που ήταν και αυτός που επέλεξε τον Brendan Murray, με στόχο να φέρει και πάλι την Ιρλανδία στον τελικό μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Η προθεσμία για την υποβολή τραγουδιών για τον Brendan Murray έληξε στις 16 Ιανουαρίου. Έκτοτε ο Louis Walsh και οι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης της Ιρλανδίας ξεψαχνίζουν τα υποψήφια τραγούδια προκειμένου να βρουν το ένα και μοναδικό τραγούδι που θα ταιριάζει καλύτερα στην χαρακτηριστική φωνή του Brendan και θα αποτελέσει την συμμετοχή της χώρας στο Κίεβο. Ο Brendan Murray ήταν μέλος του boyband Hometown, έχοντας κυκλοφορήσει δύο single που έφθασαν στο νο1 στην Ιρλανδία.

Η Ιρλανδία είναι η βασίλισσα του θεσμού με 7 νίκες, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη χώρα μέχρι στιγμής. Τα τελευταία όμως χρόνια δεν έχει καταφέρει να βρεθεί σε υψηλές θέσεις, με εξαίρεση τους Jedward το 2011 που έφθασαν στην 8η θέση. Τη χώρα πέρσι εκπροσώπησε το πρώην μέλος των Westlife Nicky Byrne που δεν κατάφερε όμως να βρεθεί στον τελικό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.