Ιρλανδία: Δεν αποκλείει μια συμμετοχή στα Ιρλανδικά, μέσα στα επόμενα χρόνια, ο αρχηγός αποστολής!

Ιρλανδία: Δεν αποκλείει μια συμμετοχή στα Ιρλανδικά, μέσα στα επόμενα χρόνια, ο αρχηγός αποστολής!

Ο αρχηγός της Ιρλανδικής αποστολής στην Eurovision Michael Kealy έκανε πρόσφατα κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με την συμμετοχή της Ιρλανδίας στην Eurovision στον ραδιοφωνικό σταθμό The Eurotrip. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε τόσο στην επερχόμενη συμμετοχή, όσο και στο ενδεχόμενο εκπροσώπησης της χώρας με μια συμμετοχή στα Ιρλανδικά για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 50 χρόνια! Σχετικά με το δεύτερο, δήλωσε τα εξής:

“Αν και όλα είναι θέμα τραγουδιού, αυτό είναι το μόνο εύκολο να απαντήσει κανείς (εννοώντας έμμεσα ναι). Θα ήμουν πανευτυχής με ένα τραγούδι στα Ιρλανδικά το οποίο θα μπορούσε να σταθεί επάξια σε μια τόσο μεγάλη σκηνή”

“Το θέμα είναι πως οι περισσότεροι πλέον γράφουν στα Αγγλικά. Από τις 320 συμμετοχές που υπεβλήθησαν, μόνο 1 ή 2 είναι στα Ιρλανδικά και στατιστικά η πιθανότητα επιλογής μια εκ αυτών είναι χαμηλή. Ωστόσο, είναι κάτι που στο μέλλον κάλλιστα μπορούμε να εξετάσουμε!”

 

Έπειτα, ο Kealy συνέχισε με κάποιες δηλώσεις σχετικά με την εξέλιξη της φετινής επιλογής:

“Ανέθεσα σε μια ομάδα 12 ατόμων να καταλήξει στις 320 συμμετοχές. Καθένας από εμάς θα επιλέξει τις 20 αγαπημένες του συμμετοχές και στο τέλος θα βάλουμε όλες τις κατατάξεις σε μια “μεγάλη λίστα”. Έπειτα, θα συνεργαστώ με μια ομάδα 20 με 25 ατόμων περίπου, οι οποίοι θα ειδικεύονται στον χώρο του θεάματος και στη μουσική βιομηχανία. Αυτοί οι άνθρωποι θα απαρτίζουν κιόλας fanbase του αγαπημένου μας διαγωνισμού και ίσως τα φτωχά αποτελέσματα της Ιρλανδίας οφείλονται στο ότι τα τελευταία χρόνια λαμβάνονταν ελάχιστα ή και καθόλου υπ’όψιν.”

 

Στη συνέχεια, ερωτώμενος για το επίπεδο των φετινών συμμετοχών δήλωσε τα εξής:

“Δε θα αναφερθώ στην πλειοψηφία. Οι περισσότερες υποβολές είναι από άτομα τα οποία δυστυχώς δεν παρακολουθούν τον διαγωνισμό και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως μια από τις υποβληθείσες συμμετοχές ξεπερνάει τα έξι λεπτά!”

“Μπορεί να μην είναι πολλά, όμως τα τραγούδια που ξεχωρίζουν “φαίνεται”. Έτσι, δε θα δυσκολευτούμε στο να καταλήξουμε στις πέντε καλύτερες συμμετοχές για τον εθνικό τελικό. Το δύσκολο κομμάτι θα είναι να αφήσουμε τις τρεις ή τέσσερις εναπομείναντες “πίσω”.”

 

Η Ιρλανδία για το 2022 θα διοργανώσει εθνικό τελικό, κάτι που έχει να συμβεί από το 2015 όπως και η ανάμειξη του κοινού στην επιλογή της συμμετοχής με οποιονδήποτε τρόπο. Φέτος, συνεχίστηκε η “κατάρα” των κακών αποτελεσμάτων με την Lesley Roy και το Maps να περιορίζονται στην τελευταία θέση του Α ημιτελικού με μόλις 20 βαθμούς.

Πηγή: The Eurotrip

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.