ΙΝFE Greece Poll 2023: Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Κροατίας “Mama ŠČ” των Let 3

ΙΝFE Greece Poll 2023: Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Κροατίας “Mama ŠČ” των Let 3

Ως infegreece.com πραγματοποιούμε μια σειρά αφιερωμάτων στις συμμετοχές της Eurovision 2023, όπου οι αναγνώστες μας θα έχουν την δυνατότητα να βαθμολογούν την κάθε συμμετοχή με βαθμό από το 1 έως το 10. Απόψε είναι η σειρά της Κροατίας:

Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Κροατίας “Mama ŠČ” των Let 3

Κροατία: Let 3 – Mama ŠČ!

Γλώσσα:  Κροατικά

Τρόπος επιλογής: Εθνικός Τελικός (Dora 2023)

Είδος: Folk Rock

Δημιουργοί τραγουδιού: Damir Martinović, Zoran Prodanović

Σειρά εμφάνισης/ Ημιτελικός: 7η στον Α’ Ημιτελικό

Αριθμός συμμετοχών: 27

Πρώτη συμμετοχή: 1993

Καλύτερη θέση: 4η (1996, 1999)

Ποσοστό πρόκρισης από τους ημιτελικούς: 6/15 (40%)

Λίγα Λόγια για τους Let 3 και το “Mama ŠČ!: Οι Let 3 είναι ένα ροκ συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1987 στην πόλη Ριέκα της Κροατίας και αποτελείται από τους Damir Martinović, Zoran Prodanović, Ivan Bojčić, Dražen Baljak, Matej Zec. Το συγκρότημα είναι αρκετά γνωστό σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας για τους σατυρικούς και πολλές φορές προκλητικούς στίχους του που το έχουν φέρει πολλές φορές σε σύγκρουση με την Καθολική εκκλησία της Κροατίας. Έχουν εκφράσει ανοιχτά την στήριξη τους για τα δικαιώματα των γυναικών και των LGBT ατόμων, ενώ έχουν εκφραστεί κατά του εθνικισμού που επικρατεί στις χώρες των Βαλκανίων. Οι εμφανίσεις τους πολύ συχνά χαρακτηρίζονται σοκαρίστικές λόγω του σεξουαλικού περιεχομένου.

Το τραγούδι “Mama ŠČ!“ έχει έναν ξεκάθαρο αντι-πολεμικό χαρακτήρα, ασκώντας έντονη κριτική στους προέδρους της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο για τον πόλεμο στην Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα ως ψυχοπαθείς. Το “τρακτέρ” που αναφέρεται συχνά στους στίχους του τραγουδιού είναι μια αναφορά στα τρακτέρ που έκανε δώρο ο Λουκασένκο στον Πούτιν για τα γενέθλια του.

https://www.youtube.com/watch?v=isZ_4AnCTnA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.