Θύελλα αντιδράσεων στην Ισπανία: έγινε μέχρι και επερώτηση στη Βουλή για την επιλογή του Manel Navarro.

Θύελλα αντιδράσεων στην Ισπανία: έγινε μέχρι και επερώτηση στη Βουλή για την επιλογή του Manel Navarro.

Οι “ασκοί του Αιόλου” άνοιξαν στην Ισπανία μετά από την ανάδειξη ως νικητή του Manel Navarro χάρη στην ψήφο της επιτροπής, μετά από ισοψηφία με την Mirela, η οποία προσπαθούσε για τέταρτη φορά. Το κοινό γιουχάριζε, φώναζε κι έβριζε τους κριτές, αμαυρώνοντας τη νίκη του Navarro. Οι αντιδράσεις όμως είχαν συνέχεια: τα ΜΜΕ, καθώς και πολλοί διάσημοι, μέχρι και φαν διαρκώς παίρνουν θέση δημόσια στο θέμα, θεωρώντας την ισπανική επιλογή “τσίρκο” (π. χ. το Wiwibloggs, το οποίο ανέδειξε το θέμα) και την στάση του κοινού απαράδεκτη, κάτι που αποθαρρύνει γνωστούς καλλιτέχνες από το να προσπαθήσουν στο μέλλον.

Κι ενώ ο νεαρός αοιδός ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την απρεπή χειρονομία του τη βραδιά του τελικού (έβαλε το ένα χέρι στο εσωτερικό του αγκώνα και σήκωσε το άλλο), εξηγώντας ότι δεν απευθυνόταν ούτε στους τηλεθεατές, ούτε στους φαν, αλλά σε όσους τον αποδοκίμαζαν, η αναταραχή κλιμακώνεται και φτάνει μέχρι την Ισπανική Βουλή, μετά από επερώτηση του José Miguel Camacho, Βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος PSOE, ο οποίος ζητά σαφή απάντηση στα κάτωθι ερωτήματα:

  1. Ποιος ενέκρινε τη διαδικασία επιλογής;
  2. Ποιος ήταν υπεύθυνος για την επιλογή των μελών της επιτροπής;
  3. Τι θέσει παίρνει ο διευθυντής του RTVE απέναντι στο σκάνδαλο;
  4. Ποιος επέλεξε τους υποψήφιους στο Objetivo Eurovision;
  5. Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι υποψήφιοι στο Objetivo Eurovision;
  6. Το RTVE σκέπτεται να ανακαλέσει τα αποτελέσματα του Objetivo Eurovision;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γιουροβίζιον μπαίνει “στο μικροσκόπιο” στη συγκεκριμένη χώρα: θυμίζουμε τι έγινε πέρυσι με την Ισπανική Βασιλική Ακαδημία, η οποία αντέδρασε εντονότατα στην απόφαση η συμμετοχή της Barei να ερμηνευτεί αποκλειστικά και μόνο στα Αγγλικά. Πρόπερσι το κόμμα της Αριστεράς,  Izquierda Unida, υπέβαλε ένσταση για το πως επελέγη η παρουσιάστρια Carolina Casado και αν έλεγξε κανείς τη γλωσσομάθειά της, πριν ντροπιάσει την Ισπανία με το αλησμόνητο “Oitpoints” που έδωσε στη Ρουμανία. Το 2013 συζητήθηκε επίσης στη Βουλή το κόστος της συμμετοχής των El Sueño de Morfeo. Κάθε χρόνο και κάτι…

Εμάς, από την πλευρά μας, μας φάνηκε ύποπτη η επιμονή, πριν ακόμα πραγματοποιηθεί ο τελικός, στον κανονισμό πως, σε περίπτωση ισοψηφίας, θα υπερισχύσει η ψήφος της επιτροπής. Σαν να ήταν προαποφασισμένο να γίνει (εκτός αν είχαν μαντικές ικανότητες εκεί στη Μαδρίτη)…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.