Η Yulia Samoylova προσκεκλημένη στην Κριμαία στις 9 Μαίου

Η Yulia Samoylova προσκεκλημένη στην Κριμαία στις 9 Μαίου

H φετινή παρ’ ολίγον εκπρόσωπος της Ρωσίας στον διαγωνισμό της Eurovision, Yulia Samoylova έχει δεχτεί πρόσκληση για να δώσει τo παρόν στις 9 Μαίου στην Κριμαία. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το TASS (ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων), τοπικοί φορείς έχουν καλέσει την ερμηνεύτρια για να εμφανιστεί στην Σεβαστούπολη για τους εορτασμούς της Victory day της συγκεκριμένης πόλης στην Κριμαία. Ο Vyacheslav Gladkov, αντιπρόεδρος της πόλης, δήλωσε ότι η εμφάνιση της Yulia θα είναι συμβολική καθώς στις 9 Μαΐου είναι ο πρώτος ημιτελικός του διαγωνισμού. Τώρα αναμένουμε την ίδια την ερμηνεύτρια να επιβεβαιώσει αν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την Yulia έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Ουκρανία από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας για τρία χρόνια. Ο λόγος είναι ότι ταξίδεψε στην Κριμαία το 2015 και δεν χρησιμοποίησε μία επίσημη ουκρανική άδεια εισόδου, αθετώντας την ουκρανική νομοθεσία. H περιοχή αποτελεί έντονο πεδίο διαμάχης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Παρά την απαγόρευση η EBU πρότεινε να εμφανιστεί η Yulia μόνη της από την Μόσχα χωρίς να χρειαστεί να είναι παρούσα στο Κίεβο. Ωστόσο το Channel One (ο ρωσικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας) δεν δέχτηκε την πρόταση και από την άλλη η στάση της Ουκρανίας ήταν ανένδοτη καθώς επέμεναν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στην νομοθεσία τους. Μία δεύτερη πρόταση έγινε από τον Jon Ola Sand τον Executive Supervisor της Eurovision ο οποίος πρότεινε να ισχύσει η απαγόρευση εισόδου μετά τον διαγωνισμό της Eurovision τον Μάιο αλλά ούτε και αυτή η πρόταση έγινε δεκτή, προκαλώντας προστριβές ανάμεσα στα μέλη της EBU καθώς βλέπουν ότι πολιτικοί παράγοντες και οι αντιπαραθέσεις Ρωσίας- Ουκρανίας υπερισχύουν του θεσμού.

H Ρωσία τελικά αποσύρθηκε στις 13 Απριλίου με ανακοίνωση του Channel One, όπου δήλωσε ότι θέλει η Yulia να είναι εκπρόσωπος της χώρας στον Διαγωνισμό της Eurovision το 2018. Μένει η απάντηση της EBU μετά την ολοκλήρωση του φετινού διαγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.