Η Lucie Jones θα εκπροσωπήσει το Ην. Βασίλειο στη Eurovision 2017

Η Lucie Jones θα εκπροσωπήσει το Ην. Βασίλειο στη Eurovision 2017

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το Eurovision: You Decide, ο διαγωνισμός δηλαδή του Ηνωμένου Βασιλείου για την επιλογή του τραγουδιού της χώρας στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Μεγάλη νικήτρια της ψήφου του κοινού και των μελών της κριτικής επιτροπής η Lucie Jones με το τραγούδι Never Give Up On You, που εδώ και λίγα λεπτά αποτελεί την 60η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο διαγωνισμό. Το τραγούδι υπογράφει η νικήτρια της Eurovision 2013 Emmelie De Forest.

H Lucie Jones 20 χρόνια μετά την τελευταία νίκη του Η.Β. στη Eurovision, με την Katrina και το Love Shine A Light, θα προσπαθήσει να φέρει στο δρόμο των επιτυχιών τη χώρα της στο διαγωνισμό, αφού κατάφερε να επικρατήσει των αντιπάλων της. Κοινό γνώρισμα και των 6 υποψηφίων του Eurovision: You Decide, ήταν ότι προέρχονται όλοι τους από το X Factor. Άλλα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στον ίδιο χώρο που έγινε και η επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια του διαγωνισμού της Eurovision, στο Eventim Apollo στην περιοχή Hammersmith του Λονδίνου, διεξήχθη και το Eurovision: You Decide. Tο αποτέλεσμα συνδιαμορφώθηκε από τις ψήφους του κοινού, αλλά και τις ψήφους της κριτικής επιτροπής. Η κριτική επιτροπή απαρτίζονταν από τους Sophie Ellis-Bextor, Bruno Tonioli και CeCe Sammy. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η σχολιαστής των ημιτελικών για το BBC Mel Giedroyc.

mel-1

Το show ξεκίνησε με τους υποψήφιους επί σκηνής. Αμέσως μετά είχαμε τον πρώτο guest, το νικητή της Eurovision 2009, Alexander Rybak, να ερμηνεύει φυσικά το Fairytale.

artists

alexander

Πριν τον πρώτο διαγωνιζόμενο η Mel μας παρουσίασε την κριτική επιτροπή, η οποία μας είπε τι πρέπει να έχει το νικητήριο τραγούδι.

jury

Holly Brewer – I Wish I Loved You More

Φωνητικά ήταν ασταθής η Holly στην αρχή, αλλά γρήγορα μπήκε μέσα στο τραγούδι και το ερμήνευσε πολύ καλά. Μία κομψή, όμορφη παρουσία σε ένα τραγούδι που ίσως με την κατάλληλη παρουσίαση να έφερνε το Η.Β λίγο πιο πάνω από τις τελευταίες θέσεις. Πήρε μεγάλο χειροκρότημα και οι κριτές φάνηκαν να ενθουσιάζονται.

holly

Danyl Johnson – Light Up The World

Ο Danyl έχει φανατικούς fans αλλά και haters από την εποχή που συμμετείχε στο X Factor. Παρουσιάζει τη συμμετοχή του με μία χορογραφία αρκετά δουλεμένη. Η φωνή του είναι αρκετά καλή, αλλά το τραγούδι ενώ δεν είναι κακό, είναι υπερβολικά flat. Μία συμμετοχή από αυτές που μας έχει συνηθίσει το Η.Β. στο διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια.

danyl

Lucie Jones – Never Give Up On You

Το φαβορί για τη νίκη σύμφωνα με τα στοιχήματα και όχι άδικα. Εμφανίζεται μόνη της σε μία σκοτεινή σκηνή, με μοναδικό όπλο την απίστευτη φωνή της. Η Lucie Jones που έφυγε από το  X Factor από τους Jedward (είναι να απορείς με το γούστο των Βρετανών), ερμήνευσε μοναδικά το τραγούδι της, που είναι μία απλή, αλλά πολύ όμορφη μπαλάντα. Παίρνει τα καλύτερα σχόλια από τους κριτές μέχρι στιγμής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τραγούδι υπογράφει η νικήτρια της Eurovision 2013 Emmelie De Forest.

lucie

Olivia Garcia – Freedom Hearts

Αν υπήρχε Barbara Dex Award η Olivia το είχε στο τσεπάκι της. Ένα τραγούδι που θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει και αναφορές στο Brexit των Βρετανών και είναι πρώτο στα περισσότερα polls των fans στο διαδίκτυο. Η 16χρονη Olivia παίρνει επίσης θετικά σχόλια για το τραγούδι της, αλλά και για την εμφάνιση της. Η αλήθεια είναι ότι για την ηλικία της έκανε μία πολύ επαγγελματική εμφάνιση.

olivia

Nate Simpson – What Are We Made Of

Άλλη μία μπαλάντα με πανανθρώπινο περιεχόμενο. Πιο κλισέ πεθαίνεις. Ο Nate προσπαθεί στο τέλος να μας εντυπωσιάσει με τις φωνητικές του ικανότητες, μιας και το τραγούδι του μας άφησε παγερά αδιάφορους. Οι κριτές μένουν στις δύσκολες νότες που έφθασε στο τέλος του τραγουδιού. Η όλη εμφάνιση πάντως για να είμαστε δίκαιοι έμοιαζε με μιούζικαλ.

nate

Salena Mastroianni – I Don’t Wanna Fight

Η ιταλικής καταγωγής Salena ερμηνεύει το δεύτερο up tempo κομμάτι της βραδιάς. Το κομμάτι και η εμφάνιση του μας θύμισε συμμετοχή που αποκλείεται στα ημιτελικά του Melodifestivalen. Φωνητικά σίγουρα η χειρότερη εκ των υποψηφίων. Μάλλον όχι και το καλύτερο κλείσιμο του διαγωνιστικού μέρους.

salena

Αμέσως μετά το τέλος και του έκτου τραγουδιού ξεκίνησε η ψηφοφορία, η οποία διήρκεσε 20 λεπτά. Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το ποπ/ροκ συγκρότημα The Vamps, παρουσίασε το τελευταίο του single All Night.

vamps

Η παρουσιάστρια της βραδιάς προκειμένου να επιτείνει την αγωνία των τηλεθεατών προσπαθεί με ένα μικρό βίντεο να μας εξηγήσει γιατί η Αυστραλία συμμετέχει πλέον στη Eurovision.

Αφού ξανά θυμηθήκαμε το καλύτερο ίσως interval act που είδαμε σε Eurovision, αυτό που παρουσίασαν η Petra και ο Mans στη Στοκχόλμη, ήρθε η ώρα για την ανακοίνωση του νικητή. Πριν λοιπόν συμπληρωθούν 90 λεπτά μετάδοσης, η Mel ανακοίνωσε πως νικητής του Eurovision: You Decide και εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στη Eurovision 2017, είναι η Lucie Jones με το τραγούδι Never Give Up On You.

Δείτε την ερμηνεία της νικήτριας του Eurovision: You Decide στο παρακάτω βίντεο:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.