Η Eurovision 2022 θα μεταδοθεί σε 4K UHD

Η Eurovision 2022 θα μεταδοθεί σε 4K UHD

Όπως ανακοινώθηκε, η Eurovision 2022 θα αποτελέσει τον πρώτο διαγωνισμό στην ιστορία, που θα μεταδοθεί σε ανάλυση 4K και γενικότερα θα είναι διαθέσιμος σε Ultra High Definition (UHD).

Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA επιβεβαίωσε ότι οι 2 ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός, θα μεταδοθούν ζωντανά στο δωρεάν κανάλι UHD της Rai, το Rai 4K. Ο ιταλικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός κυκλοφόρησε την υπηρεσία 4K το 2016 και ήταν ένας από τους πρώτους ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που πρόσφεραν ένα πλήρως ανακτημένο κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο σε υλικό Ultra HD.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η RAI επιβεβαιώνει την τεχνολογική της ηγεσία στο ιταλικό τηλεοπτικό σύστημα και τον ρόλο της ως κινητήρια δύναμη για την καινοτομία

Αναμένεται η ροή UHD, να είναι ανοιχτή σε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που προσφέρουν υπηρεσία 4K. Εκτός από τη Rai, η TVP (Πολωνία) και η NPO (Ολλανδία) διαχειρίζονται επίσης ένα αποκλειστικό κανάλι 4K. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το BBC προσφέρει ζωντανό και κατ’ απαίτηση περιεχόμενο UHD ως μέρος της υπηρεσίας του BBC iPlayer.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.