Η EBU αυστηροποιεί τους κανόνες σχετικά με την δημοσίευση του τραγουδιού πριν από την 1η Σεπτέμβρη

Η EBU αυστηροποιεί τους κανόνες σχετικά με την δημοσίευση του τραγουδιού πριν από την 1η Σεπτέμβρη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) έχει αυστηροποιήσει τους κανόνες της σχετικά με την καταλληλότητα των τραγουδιών που θα κυκλοφορήσουν/διατεθούν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου για να διαγωνιστούν στη Eurovision.

Ο ουκρανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Suspilne αποκάλυψε σε συνέντευξή του με το KP ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων άλλαξε τους κανόνες της σχετικά με την καταλληλότητα των τραγουδιών που δημοσιεύθηκαν/κυκλοφόρησαν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου για να διαγωνιστούν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Εκπρόσωπος του Suspline εξήγησε σε συνέντευξή του στο KP ότι:

«Υπήρχε ένας περιορισμός ειδικά για τις εμπορικές εκδόσεις, αλλά από το 2022 αυτός ο όρος έχει αλλάξει: η έννοια της εμπορικής κυκλοφορίας έχει αφαιρεθεί, έτσι ώστε να μην δίνεται πλέον έμφαση στο εμπορικό στοιχείο της έκδοσης, αλλά σε οποιαδήποτε κυκλοφορία ενός τραγούδι πριν από τη 01/09/2021, απαγορεύεται. Σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς διαγωνισμού, η εθνική επιλογή διοργανώνεται με αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε ραδιοτηλεοπτικού φορέα-συμμετέχοντα, ο οποίος διασφαλίζει την εφαρμογή των κανόνων του διαγωνισμού»

Τα σχόλια του ουκρανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα για τους κανόνες έρχονται μετά τον αποκλεισμό του LAUD από το Vidbir 2022. Το τραγούδι του διαπιστώθηκε ότι κυκλοφόρησε από τον τραγουδοποιό του στο YouTube το 2018, έχοντας ως αποτέλεσμα, ο LAUD να αφαιρεθεί από την επιλογή. Δεν μπόρεσε να αλλάξει το τραγούδι του καθώς είχε υποβάλει μόνο ένα στο Vidbir.

Ο Suspilne εξήγησε ότι τη στιγμή της επιλογής του τραγουδιού για το Vidbir δεν γνώριζαν την κυκλοφορία του πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Ενημερώθηκαν από τους φανς του διαγωνισμού που το βρήκαν στο YouTube.

Ορισμένα τραγούδια σε επιλογές και στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, συμπεριλαμβανομένων των “Reqiuem” (Γαλλία 2017) και “1944” (Ουκρανία 2016) είχαν παιχτεί σε συναυλίες πριν από τη λήξη της προθεσμίας ώστε τα τραγούδια να είναι επιλέξιμα. Η EBU έχει αποφανθεί σε αυτές τις περιπτώσεις ότι δεν παραβιάστηκε κανένας κανόνας και ότι τα τραγούδια ήταν επιλέξιμα για να διαγωνιστούν στον διαγωνισμό.

Εσείς τι πιστεύετε ; Είστε υπέρ ή κατά της αυστηροποίησης των κανόνων σχετικά με τις κυκλοφορίες των τραγουδιών πριν από 1η Σεπτέμβρη ; Γράψτε το στα σχόλια !

Επιμέλεια κειμένου: Μάρκος Σταμούλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.