Η EBU απαντά στην πρόταση του Αγίου Μαρίνου για διαδικτυακό televoting στην προσεχή Eurovision

Η EBU απαντά στην πρόταση του Αγίου Μαρίνου για διαδικτυακό televoting στην προσεχή Eurovision

Όπως έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενα άρθρα μας, ο Άγιος Μαρίνος μας απασχόλησε σε δυσανάλογα μεγέθη με τις διαστάσεις του, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μία από τις αιτίες που το μικρό κρατίδιο βρέθηκε στα φώτα της γιουροβιζιονικής επικαιρότητας ήταν η “καταγγελία” που έκανε αμέσως μετά τον προηγούμενο διαγωνισμό για το νέο σύστημα ψηφοφορίας. Μάλιστα σε δεύτερο χρόνο και προκειμένου να μην χρησιμοποιηθεί και στην Eurovision 2017, ο μ.ο. της τηλεψηφοφορίας πέντε άλλων κρατών αντί τηλεψηφοφορίας του Αγίου Μαρίνου, αφού τεχνικά δεν μπορεί να διεξαχθεί televoting στη χώρα, πρότεινε ένα εναλλακτικό τρόπο ψηφοφορίας του κοινού, για να αποφευχθεί αυτό το εμπόδιο. Η λύση που πρότεινε εν ολίγοις ήταν η διαδικτυακή ψηφοφορία από έναν συγκεκριμένο αριθμό πολιτών του Αγίου Μαρίνου, που τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τους, θα αντικαθιστούσαν το televoting της χώρας. Η απάντηση της EBU όμως ήταν αρνητική. Έτσι και στον προσεχή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Κίεβο, στη θέση του televoting του Αγίου Μαρίνου θα χρησιμοποιηθεί ο μ.ο. του televoting πέντε άλλων προεπιλεγμένων χωρών.

Ο Άγιος Μαρίνος όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του SMRTV θα ανακοινώσει αυτή τη βδομάδα τον εκπρόσωπό του, που θα είναι δύο, αφού το τραγούδι που θα τους εκπροσωπήσει στο Κίεβο θα είναι ντουέτο. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό μπορείτε να βρείτε στο προηγούμενο άρθρο μας:

Με ντουέτο ο Άγιος Μαρίνος – Η ανακοίνωση της συμμετοχής μέσα στη βδομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.