Η πρώτη συνέντευξη των Minus One για την Eurovision

Η πρώτη συνέντευξη των Minus One για την Eurovision

Οι MINUS ONE ανοίγουν από νωρίς τα χαρτιά τους και αποκαλύπτουν τα πάντα στο συνεργάτη του INFE Greece στην Κύπρο Showtime.cy και τον δημοσιογράφο Κώστα Κωνσταντίνου που κατάφερε την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη του συγκροτήματος λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας τους απο το ΡΙΚ.
Τα λένε όλα.Πότε έγινε η πρόταση, πως σκέφτονται να είναι το τραγούδι, πως θα γίνει η επιλογή, τι σκέφονται για την προώθηση αλλά και πολλά άλλα.
Ο Αντώνης Λοιζίδης ένα από τα μέλη των MINUS ONE μιλάει για όλα.

Τα συναισθήματα σας που θα εκπροσωπήσετε την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision το 2016;
“Το είχαμε πει αρκετές φορές πως η Eurovision είναι ένα πολύ μεγάλο μουσικό event το οποίο μας ενδιέφερε να ασχοληθούμε ως μουσικοί. Δεν σνομπάρουμε κανέναν διαγωνισμό και δεν μας αφορά το πώς κάποιοι τον χαρακτηρίζουν. Για τους Minus One, η Eurovision είναι ένα ακόμα μουσικό βήμα το οποίο εξαρτάται από το πόσο καλό τραγούδι στέλνει ένας καλλιτέχνης ή ένα συγκρότημα κι αν αυτό σε εκφράζει και δεν σε… προσβάλει. Έτσι ξεκίνησε η περσινή μας πορεία και ο κόσμος την εκτίμησε. Πήγαμε στο τελικό του ΡΙΚ με ένα επάξιο κομμάτι το οποίο εκτιμήθηκε πολύ άσχετα αν το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε κάποιο άλλο να στείλει.”

Πέρσι δεν περάσατε, όμως φέτος πάτε απευθείας με ανάθεση….
“Μετά την περσινή μας «αποτυχία» να πάμε για λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρω το ΡΙK κατάλαβε την αξία μας και έτσι μας έκανε την πρόταση εδώ και καιρό. Απλά περιμέναμε την επίσημη αποδοχή ολόκληρου του συμβουλίου του ΡΙΚ για να πουν το τελικό ναι και να ανακοινωθεί.
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση και τη συμμετοχή αυτή και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να πάμε εμείς και η Κύπρος καλά στην Eurovision. Θέλουμε ένα τραγούδι όπως το περσινό το οποίο μας έκανε περήφανους παρ’ όλο που δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Αυστρία.”
Σκεφτήκατε καθόλου πως φέτος το ΡΙΚ στέλνει ανάθεση ένα ροκ συγκρότημα το οποίο για μας ίσως είναι από τις καλύτερες επιλογές που έκανε ποτέ το κρατικό κανάλι και ίσως κάποιοι αντιδράσουν αρνητικά;
“Κοίτα υπό κανονικές συνθήκες πέρσι υπήρξε μία κατακραυγή που ΔΕΝ πήγαμε εμείς αφού όπως όλοι έλεγαν οι Minus One ήταν το μόνο διαφορετικό που είχε στην προεπιλογή χωρίς αυτό να σημαίνει πως και τα υπόλοιπα τραγούδια που έφτασαν στον τελικό δεν ήταν καλά. Το κάθε τραγούδι ήταν καλό στο είδος του. Πέρσι είχα δηλώσει πως και τα έξι τραγούδια του τελικού άξιζαν όμως το δικό μας ήταν αυτό το διαφορετικό. Όχι καλύτερο, απλά διαφορετικό, το τονίζω. Η Κύπρος έχει ένα σύστημα όπως και αρκετές χώρες πέρσι να στείλουν μπαλάντα και αυτός ήταν ο λόγος που το διαφορετικό των Minus One να έφερνε καλύτερη θέση.”
Γι αυτό και πέρσι κέρδισε το διαφορετικό τραγούδι της Σουηδίας…
Ακριβώς. Νομίζω φέτος είναι θετική η ανταπόκριση του κόσμου να πάμε και αυτό φαίνεται και από τα μηνύματα που δεχόμαστε. Συν ότι δεν είναι μια ανάθεση που γίνεται σε ένα πασίγνωστο όνομα ή συγκρότημα, όπως είναι η Άννα Βίσση ή κάποιος άλλος. Φέτος στέλνουν ένα συγκρότημα που ναι μεν είμαστε γνωστοί αλλά όχι τόσο διάσημοι. Είμαστε καινούργια ταλέντα, νέο αίμα στο χώρο της μουσικής. Ας τιμήσουμε αυτό το διαφορετικό που επέλεξε η Κύπρος και το ΡΙΚ. Ο διαγωνισμός της Eurovision αν θυμάμαι καλά από παλιά, είχε σκοπό να δώσει βήμα και να αναδείξει καινούργια και αξιόλογα ταλέντα της κάθε χώρας, και να δείξει τον χαραχτήρα της. Σιγά σιγά εξελίχτηκε σε καθαρό διαγωνισμό ειδικά από τότε που επετράπηκαν τραγουδια σε όποια γλώσσα θέλει η κάθε χώρα, οπότε ξεκίνησαν οι αναθέσεις σε πασίγνωστους καλλιτέχνες με σκοπό απλά την νίκη. Νομίζω το ΡΙΚ τα τελευταία χρόνια δείχνει να κάνει την σωστή κίνηση ψάχνοντας πάλι για νέα ταλέντα και δίνοντας βήμα σε αυτά.Όσο για το ΡΟΚ, είναι ένα είδος μουσικής που πιστεύω μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά στον εν λόγω ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision. Έχουν κερδίσει ροκ συγκροτήματα πχ LORDI τον διαγωνισμό και έχουν ξεχωρίσει κι άλλα ροκ τραγούδια όπως το For Real.
Να υποθέσουμε πως θα ετοιμαστούν κάποια τραγούδια και από αυτά θα γίνει ένας τηλεοπτικός διαγωνισμός όπου το κοινό θα επιλέξει το καλύτερο ή όχι;
“Δεν νομίζω να γίνει βραδιά επιλογής τραγουδιού. Ήδη ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε ιδέες. Γίνεται μια συλλογική δουλειά όπως κάνουν τα συγκροτήματα συνήθως, από την οποία μπορεί να βγούν και περισσότερα από ένα κομμάτια. Σε αυτή την περίπτωση ή θα διαλέξουμε αυτό που πιστεύουμε είναι το καλύτερο, ή αν δυσκολευτούμε στην επιλογή, θα τα δώσουμε στους ανθρώπους του ΡΙΚ να βοηθήσουν να διαλέξουμε.. Υπάρχει δρόμος ακόμα μπροστά μας…”
Οι ιδέες μέχρι στιγμής που έχουν πέσει στο τραπέζι για το τραγούδι…
“Μία από τις ιδέες μας είναι αν αυτό μας βγει στην πορεία ένα ροκ κομμάτι με κυπριακό ηχόχρωμα. Θέλουμε σε ένα σημείο του τραγουδιού να… μυρίζει Κύπρος. Θα το δούμε στην πορεία…»
Είναι δύσκολη η προώθηση ενός τραγουδιού στην Ευρώπη τη σήμερον ημέρα… Πως θα το κάνετε αυτό, Τι πλάνα υπάρχουν…”
Φαίνεστε προετοιμασμένοι πάντως κι αυτό σας δίνει ένα ακόμα συν…
“Δεν είμαστε απροετοίμαστοι στο θέμα της Eurovision. Η πορεία ξεκίνησε από πέρσι και κάποιες ιδέες υπάρχουν. Σαν active συγκρότημα που είμαστε μπορούμε να κάνουμε περιοδεία έχοντας δίπλα μας φυσικά χορηγούς που θα μας στηρίξουν. Μπορούμε σαν καλλιτέχνες να βγούμε στη σκηνή και να τραγουδήσουμε live και όχι Playback όπως κάνουν οι περισσότεροι. Είναι και ένα από τα συν των Minus One είναι οι live εμφανίσεις μας που πάντα έχουν τεράστια επιτυχία. Δεν κάνουμε αυτά που κάνουν κάποιοι άλλοι καλλιτέχνες που τραγουδούν playback. Αυτό θα χρησιμοποιήσουμε στο Promo μας και με την ενίσχυση των χορηγών θα τα καταφέρουμε.”
Συνήθως μετά την Eurovision και αρκετά από τα ονόματα που έχουν λάβει μέρος – με μεγάλα ονόματα – εξαφανίστηκαν από τον χάρτη της showbiz. Αυτό δεν σας τρομάζει;
“Το θέμα Eurovision για μας είναι απλά ένα ακόμα… βήμα και όχι στόχος. Είναι ένα ακόμα, μεγάλο σκαλί, που ανεβαίνουμε σαν συγκρότημα. Έχουμε αρκετή μουσική πορεία και σαν μονάδες και σαν Minus One και πίσω μας αλλά και μπροστά μας. Ο κάθε καλλιτέχνης βέβαια το βλέπει διαφορετικά. Αρκετοί Κύπριοι καλλιτέχνες μετά την Eurovision έβλεπαν καριέρα στην Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να ανοιχτούμε στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι και ήταν πάντα και το εξωτερικό… μαζί με την Ελλάδα.”
Πηγή:Showtime.cy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.