Η Μάλτα κέρδισε την 13η Junior Eurovision

Η Μάλτα κέρδισε την 13η Junior Eurovision

Η 13η Junior Eurovision ολοκληρώθηκε με τη νίκη της Μάλτας. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: παρουσιάστρια ήταν η πολύ άνετη Poli Genova, η οποία έδωσε μπρίο στη διοργάνωση, ενώ τραγούδησε και στο πρωτότυπο διάλειμμα, όπου έψαχνε το… φόρεμά της. Υπήρχαν δύο ακόμα διαλείμματα, μοντέρνας αντίληψης, καθότι οι συμμετοχές είχαν χωριστεί στα τρία (για τα απαραίτητα διαφημιστικά μηνύματα).

 

Πολύ καλή η διοργάνωση της Βουλγαρικής τηλεόρασης και φιλότιμη η προσπάθεια, εφάμιλλη της κανονικής Γιουροβίζιον, όσον αφορά στη σκηνή, τις καρτ-ποστάλ με τα απαραίτητα τουριστικά αξιοθέατα και τα γραφικά. Το κοινό ήταν ενθουσιώδες, έδωσε παλμό και μετέτρεψε τον διαγωνισμό σε ένα μεγάλο παιδικό πάρτι. Καλεσμένος ηταν ο περσινός Ιταλός νικητής, Vincenzo Cantiello, αλλά και οι εκπρόσωποι της Βουλγαρίας, Krisia, Hasan & Ibrahim, οι οποίοι έδωσαν στη χώρα τους την τιμητική 2η θέση. Το περσινό τους τραγούδι-ύμνο «Planet of the Children» ερμήνευσαν με παιδική χορωδία επί σκηνής, ενώ η Krisia, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες τραγούδησαν από κοινού το φετινό τραγούδι-σλόγκαν «#Discover».

Μοναδικό «μελανό σημείο» της βραδιάς η έλλειψη ήχου στο live streaming, η οποία στέρησε από τα πρώτα 7-8 τραγούδια τη δυνατότητα να ακουστούν καλά (υπήρχε ήχος μέσα από τα μικρόφωνα των- μάλλον φλύαρων- σχολιαστών, ο ένας από τους οποίους μιλούσε πάνω στα τραγούδια και τα medley). Όσο για τη βαθμολογία; Τα αναμενόμενα: οι γνωστοί-άγνωστοι ψήφισαν αλλήλους. Δύο φαβορί, όμως, ξεχώρισαν με εντυπωσιακή διαφορά, η Μάλτα και η Αρμενία, σε δύο –αμερικανικού ύφους- τραγούδια, όμως πολύ καλά ερμηνευμένα. Τρίτη ήρθε η Σλοβενία, στην καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ σε Senior ή Junior Eurovision.

Δύο λόγια για τη νικήτρια, Destiny Chukunyere: είναι κόρη του παλαιού διεθνούς Νιγηριανού άσσου του ποδοσφαίρου, Ndubisi Chukunyere, ο οποίος έκανε καριέρα και στη Μάλτα, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα, όταν ολοκλήρωσε τη σταδιοδρομία του. Η Destiny γεννήθηκε το 2003 στην Birkirkara, κοντά στο Ħamrun, όπου πηγαίνει σχολείο. Τραγουδά από τα εννέα της χρόνια. Έχει ήδη μετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, όπως το Singer Stage International Festival (1η και βραβείο ερμηνείας), το Konkors Kanzunetta Indipendenza Junior το 2014 (3η), με πρωτότυπο τραγούδι, το «Festa T’Ilwien», το Asteriks Music Festival (1η) και το Sanremo Junior στην Ιταλία (1η). Έχει επηρεαστεί από την Beyoncé και την Aretha Franklin, εξάλλου με τραγούδι της τελευταίας, το “Think” κέρδισε τον εθνικό τελικό. Το άσμα «Not my soul» είναι γραμμένο από τον Elton Zarb και την ίδια, σε στίχους του Matthew “Muxu” Mercieca και της ίδιας. Οι 185 βαθμοί που έλαβε είναι ρεκόρ για τη Junior Eurovision (το προηγούμενο κατείχε η Ισπανία, με την María Isabel και 171 βαθμούς).

 

Από την πλευρά μας, περιμέναμε τη νίκη, όχι μόνο διότι ήταν –με απόσταση- η καλύτερη φωνή της βραδιάς, αλλά και διότι η Μάλτα, η οποία προθυμοποιήθηκε, όπως και η Βουλγαρία, που τελικά προκρίθηκε, να διοργανώσει τον φετινό διαγωνισμό μετά από την άρνηση της ιταλικής τηλεόρασης, έσπευσε να δηλώσει πως, σε περίπτωση νίκης, αναλαμβάνει του χρόνου. Γιατί, λοιπόν, να ψάχνει η EBU διοργανωτή, αφού τον είχε έτοιμο; Θυμίζουμε πως και η Junior του 2014 εκεί έλαβε χώρα, μετά από την πρώτη νίκη του νησιού το 2013, σε μία πανθομολογουμένως αξιόλογη διοργάνωση.

Καθώς το επίσημο βίντεο δεν έχει ανέβει ακόμα, θα περιοριστούμε για την ώρα σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο μέσα από την αίθουσα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.