Η Λετονική “Supernova” έρχεται-Η Aminata μετέχει σε συνάντηση επίδοξων γιουροσυνθετών

Η Λετονική “Supernova” έρχεται-Η Aminata μετέχει σε συνάντηση επίδοξων γιουροσυνθετών

Τι είναι η “Supernova”; Η Λετονική διαδικασία επιλογής, η οποία ισχύει από το 2015, μετά από πολλά χρόνια εθνικών τελικών στο γήπεδο μπάσκετ της πόλης Ventspils, υπό την αιγίδα του τοπικού Δημάρχου (μη γελάτε!). Σήμερα λανσαρίστηκε το επίσημο site από την κρατική τηλεόραση LTV (Latvijas Televīzija), για όσους επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα έως τις 28 Οκτωβρίου. Ένας προκριματικός, για όσες συμμετοχές κριθούν έγκυρες θα λάβει χώρα στις 15 και τις 22 Νοεμβρίου στα τηλεοπτικά στούντιο του καναλιού. Γύρω στους 16-20 θα είναι οι τυχεροί που θα επιλεγούν για τη μαραθώνια διαδικασία των ζωντανών μεταδόσεων, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν στις 22 και 27 Ιανουαρίου (οι ίδιοι, ωστόσο, θα το γνωρίζουν από τις 12 Δεκεμβρίου).

SupernovaSupernova1

Γιατί οι Λετονοί στράφηκαν σε ένα talent show; Μα απλούστατα, διότι μετά από την αμφιλεγόμενης αξίας νίκη της Marie N to 2002 και την 5η θέση με τους Walter & Kazha τo 2005 ακολούθησαν μέτρια αποτελέσματα και έξι έτη συνεχούς αποκλεισμού από τον τελικό. Η χώρα ανέκαμψε το 2015 χάρη στην Aminata (6η), ενώ φέτος ο Justs, με σύνθεση της Aminata κατετάγη 15ος.

Και  μιας και μιλάμε για τη συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα, μάθαμε πως συμμετέχει στη 2η συνάντηση για συνθέτες και στιχουργούς (Eurovision Songwriting Camp), οι οποίοι θα καταθέσουν προτάσεις και θα ανταλλάξουν απόψεις, προκειμένου να δημιουργήσουν γιουροτράγουδα για τον επόμενο διαγωνισμό. Αυτό γίνεται με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων στην Ολλανδική κωμόπολη Veenendaal και συγκεκριμένα στον πολυχώρο De basiliek. Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη, αλλά και λίγο αγχωμένη για το τι μπορεί να περιμένει από κάτι τέτοιο. Εν τω μεταξύ ετοιμάζεται να διαγωνιστεί στην 5η σαιζόν του ρωσικού ‘Golos’, δηλαδή του “The Voice”. Πέρυσι, πάντως, από την ίδια διαδικασία προέκυψε το τραγούδι της Νορβηγίας “Icebreaker”, με τα γνωστά απογοητευτικά αποτελέσματα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.