Η Κίνα θα μεταδώσει φέτος ζωντανά. Του χρόνου τι;

Η Κίνα θα μεταδώσει φέτος ζωντανά. Του χρόνου τι;

Όπως ανακοίνωσε η σουηδική τηλεόραση, SVT, το κινεζικό Hunan TV (γνωστό και ως Mango TV, λόγω του λογότυπού του) θα μεταδώσει για πρώτη φορά ζωντανά τη Γιουροβίζιον, τόσο τηλεοπτικά, όσο και διαδικτυακά. Μέχρι πρότινος γινόταν μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, λόγω της διαφοράς ώρας, ενώ μόλις πέρυσι έγινε ή παρθενική μετάδοση μέσω internet. Μάλιστα το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη Γιουροβίζιον έρχεται σε μια εποχή όπου το γενικότερο ενδιαφέρον για τα ψυχαγωγικά προγράμματα φθίνει. Ο Martin Österdahl, εκτελεστικός επόπτης του καναλιού, δεν απέκλεισε πιθανή συμμετοχή της Κίνας, αλλά και άλλων χωρών στο μέλλον, τονίζοντας με νόημα πως το ενδιαφέρον στην Ασία είναι μεγάλο, παρά τα αντικειμενικά κωλύματα που δημιουργεί η διαφορά ώρας. 

Όσο για το Hunan TV, για το οποίο έχουμε  μιλήσει και σε παλιότερο άρθρο μας, είναι το δεύτερο σε τηλεθέαση κινεζικό κανάλι, μετά από το CCTV-1. Μάλιστα θα στείλει αποστολή δώδεκα δημοσιογράφων στη Στοκχόλμη. Ήδη από πέρυσι η αρχηγός της αποστολής, Ying Lei, επιβεβαίωνε το αμοιβαίο ενδιαφέρον EBU και κίνας για συνεργασία σε διάφορα επίπεδα, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχουν δύο ειδών φαν της Γιουροβίζιον στη χώρα της: οι επαγγελματίες που θαυμάζουν το όλο στήσιμο του διαγωνισμού (δεν είναι τυχαίο ότι το Πρωτοχρονιάτικο σώου του 2014 ήταν αντιγραφή της σκηνικής παρουσίας του Farid Mammadov-ΑΖΕ 13) και το απλό κοινό στο οποίο αρέσουν τα τραγούδια και όλο αυτό που περιβάλει τη Γιουροβίζιον.

673774

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.